Kirjoitukset avainsanalla höpinpöpin

Tykkään paljon näyttelijä Jenni Kokanderin rennon letkeästä ja itselleen lempeästä asenteesta, josta saamme makupaloja MeNaisten kolumneissa. Viimeisimmässä lehdessä (MN 52/2017) hän kirjoitti uudenvuoden lupauksistaan (lue täältä). Hänen kolumnistaan inspiroituneena kirjoitin omat lupaukseni.


♦ Lupaan halia tytärtäni niin paljon kuin ehdin
♦ Lupaan kuunnella hänen juttujaan keskittyneesti
♦ Lupaan pelata lautapelejä
♦ Lupaan kertoa tytölleni, että hän maailman ihanin tyttö juuri meille
♦ Lupaan yrittää olla kiltti itselleni
♦ Lupaan huomata kaiken hyvän, mitä minulla on elämässäni
♦ Lupaan olla kiitollinen siitä kaikesta hyvästä, mitä minulla on elämässäni
♦ Lupaan lukea paljon kirjoja
♦ Lupaan vaalia luovuuttani, mitä se ikinä ensi vuonna tuokaan mukanaan
♦ Lupaan kuunnella läheisiäni aiempaa paremmin niin äitinä, puolisona, tyttärenä kuin ystävänä
♦ Lupaan pitää huolta itsestäni joogaamalla ja lenkkeilemällä
♦ Lupaan keskittyä elämässäni ihmisiin, jotka inspiroivat minua ja saavat minulle hyvän olon
♦ Lupaan soitella ystävilleni nykyistä enemmän, jos ja kun en aina ehdi tavata heitä
♦ Lupaan kannustaa läheisiäni tavoittelemaan unelmiaan ja tekemään asioita, jotka ovat heille tärkeitä
♦ Lupaan olla luottamuksen arvoinen
♦ Lupaan panostaa pieniin irtiottoihin: treffeihin, viikonloppuihin ja pieniin lomiin
♦ Lupaan makoilla auringossa mahdollisimman paljon
♦ Lupaan olla tekemättä asioita vain siksi, että niin kuuluu tehdä
♦ Lupaan nukkua päikkäreitä, jos siihen avautuu mahdollisuus ja olla tuntematta siitä huonoa omatuntoa
♦ Lupaan yrittää luottaa siihen, että asiat aina järjestyvät
♦ Lupaan yrittää olla murehtimatta asioita, joihin en voi juuri vaikuttaa
♦ Lupaan nauraa, kun naurattaa ja itkeä, kun itkettää
♦ Lupaan nauraa ja itkeä mielummin seurassa kuin yksin
♦ Lupaan yrittää olla itselleni armollinen, jos en onnistu kaikissa lupauksissani

 

Lupaatko sinä mitään?

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Fortheloveofnunu

Lupaan olla läsnä, nauraa, itkeä ja nauttia elämästä, koska elämiä on vain yksi (ennen kuin toisin todistetaan) luin tätä tippa linssissä. Lupauksia, joita uskallan itsekin luvata. Kiitos Nunu-olet tehnyt lähtemättömän vaikutuksen elämääni ja olet ainainen inspiraation lähde. Namaste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuosi 2017 on ollut minulle melko kiva ja hyvä. Käyn vuotta läpi blogini kautta, koska se itse asiassa muistuttaa minua siitä, mitä kaikkea on tapahtunut - mitä minulla on ollut mielessä ja mielen päällä. Selatessani näitä vuoden 2017 noin 90 blogipostausta, huomaan, että olen tänä vuonna antanut muodin ja tyylin vallata blogiani. Se on tapahtunut myös täällä oikeassa arjessa, ei vain täällä blogissa. Tyyliasioiden lisäksi olen näköjään kirjoittanut melko paljon unelmoinnista ja sitä olen myös tehnyt! Kesästä 2017 lähtien olen sitten tehnyt korviksia, niin paljon, että niitä on riittänyt myyntiinkin asti. Hupsistakeikkaa! Enpä olisi vuoden alussa osannut arvata, että näinkin voi käydä. Myös muita DIY-projekteja on mahtunut tähän vuoteen. Kerään tähän postaukseen muutamia vuoden aikana kertyneitä postauksii, joita uskallan suositella sinullekin!
 

Muotia ja tyyliä
Made in Finland -postauksissa esittelen Suomessa tehtyä naisten muotia: osa I, osa II  ja osa III
Pohdin vaateteollisuutta Ivana Helsingin muumihameessa täällä
Tein ihania nunumaisia kollaaseja inspiraatioksi itselleni ja teille, tsekkaa ainakin nämä: tämä, tämä ja tämä

Nizzassa lokakuussa 2017
Nizzassa lokakuussa 2017

Unelmointia ja yhteiskuntaa
Unelmien perässä ollaan ainakin tässä ja tässä postauksessa ja niiden toteuttamisen oikeaa ajankohtaan pohditaan tässä ja tässä postauksessa
Hanna Sumarille lähtee terveiset täällä ja Antti Rinteen synnytystalkoille täällä
♦ Onnellisuuden olemusta pohditaan täällä

Tyttären taidetta kesältä 2017
Tyttären taidetta kesältä 2017

DIY-projekteja
Tästä se korvisten tekeminen alunperin lähti liikkelle, nämä tehty vanhoista aineksista ja pääsivät jopa MeNaisten paperilehteen asti
Täällä tehdään hiuspampuloita, täällä heijastimia ja täällä nahkasta avaimenperiä
♦ Joulun aikaan tuunattiin kranssia täällä, joulupalloja täällä, tehtiin joulukortteja täällä ja täällä
♦ Omaa korvistuotantoani esittelin tässä postauksessa (koko valikoiman pääset parhaiten näkemään kuitenkin Nunun Facebook-sivulla täällä)

Ovikranssin uusi elämä jouluna 2017
Ovikranssin uusi elämä jouluna 2017

 

Onko sinulle jäänyt joku postaus erityisesti mieleen? Mikä inspiroi? Mistä haluaisit lukea lisää?

 

Nunu

ps. Ainiin ja olen tänä vuonna hurahtanut täysin Instagramiin! Pääset seuraamaan minua siellä nimellä @nununmaailma

Kommentit (6)

Fortheloveofla

Ihanaa vuotta 2018 ja mahtukoot sinne kivoja elämyksiä ja hetkiä. Suosikkejani oli mm. ”Synnytä keskenäs” ja arvonnat, pohdinnat, sekä kuvakollaasit. Jatka ajatustesi jakamista. Nunulla on kaunis mieli. Pohdintasi on ajatuksia herättävää, koomista ja mielekästä. Moninaisuutesi säilyttää lukijan mielenkiinnon. Jatketaan matkaa !

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ihanasti sanottu! Kiitos kovasti paljon, että jaksat kommentoida, siitä olen kiitollinen ♥

E from the next door

Hyvää uutta vuotta Nunu 💜 mä oon iloinen, että vuosi vaihtuu, tää vuosi on ollut aika rankka!
Mun suosikkeja on sun DIY postaukset ja ylipäätään kaikki sun postaukset 😄

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Kiitos ihana E kommentista 😍 Mustakin tuntuu, että DIY-postaukset kiinnostaa ja niitä on kiva ideoida ja tehdä; eli niitä varmasti tulossa lisää ensi vuonna. Toivottavasti sun ensi vuosi ei oo niin rankka, jotain breikkejä ja lomia pitäs aina suunnitella aika ajoin. Haleja ♥

TääTää13

Tykkään etenkin yhteiskuntaan ja unelmointiin liittyvistä postauksista. Tosi hyviä ja hauskoja huomioita. Jatka samaan malliin Nunu!

Muun muassa nämä asiat ovat mietityttäneet minua viime aikoina...

- Miksi talvi aina yllättää, mutta kesä harvemmin?

- Olisiko sitä erilainen ihminen, jos asuisi maassa, jossa ei ole puoli vuotta putkeen yö (kuten eräs nizzalaisrouva asian ilmaisi, kun kuuli, että olemme Suomesta)? Minusta tuntuu, että muutun ihmisenä toisenlaiseksi erilaisessa ilmastossa. Tämän huomaa jo kesällä Suomessa.

- Ihmetyttää, miten tässä #metoo kampanjassa jotkut argumentoivat kampanjaa turhana tai epäonnistuneena sillä perusteella, että pahempaakin tapahtuu kuin seksuaalinen häirintä. Tämä on maailman typerin argumentti, koska sen mukaan mitään asiaa ei voida nostaa esiin ja kritisoida, ennen kuin kaikki vakavampi on hoidettu pois. Ensinnäkään seksuaalinen väkivalta tai hyväksikäyttö ei tapahtu tyhjiössä vaan kulttuurissa, jossa seksuaaliseen häirintään suhtaudutaan tietyllä tavalla, jossa sukupuolten väliseen tasa-arvoon suhtaudutaan tietyllä tavalla ja jossa seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneisiin suhtaudutaan tietyllä tavalla. Toiseksi on hyvin vahingollista vähätellä toisen kokemusta, josta ei todennäköisesti edes tiedä mitään. Ihmisen kokemus esimerkiksi seksuaalisesta häirinnästä ei myöskään synny tyhjiössä vaan siihen vaikuttavat monet asiat, kuten persoonallisuus ja aiemmat kokemukset.

- #Metoo-kampanjan ilmitulot myös suomalaisesta "maan tavasta" taitaa tutisuttaa muutamiakin puntteja tälläkin hetkellä. Sitä vaan toivoisi, että ihmiset olisivat pahoillaan teoistaan, ei siitä, että jäävät mahdollisesti kiinni eivätkä enää voi jatkaa valitsemallaan tiellä.

- Pitäsikö panostaa joulukalenteriin tänä vuonna itsekin? Eniten himottaisi Lakridsin lakritsijoulukalenteri

-  Miksi ajattelen, että kaikki pitää "ansaita"? Olen ansaitsevina milloin mitäkin: vaatteita, lounaan ulkona, kakkukahvit, herkkuja you name it... Onko tämä elämä vaan vaihtokauppaa itsensä kanssa? Enkö voi vain syödä herkkua ilman, että mielessäni keksin syyn, miksi olen sen mukana ansainnut? Ja jos ihan totta puhutaan, en ole tehnyt mitään erikoista ansaitsakseni noita asioita; joku muu ansaitsisi ne paljon minua ennemmin. Eli enkö voi vaan syödä sitä, koska tekee mieli ja minulla sattuu olemaan varaa siihen?

 

Mitä sulla on mielen päällä?

Nunu

Kommentit (2)

Minnea

Minäkin olen viime aikoina pohtinut joulukalenteriasioita, niin itselleni kuin blogin lukijoillekin. Olen suunnitellut jonkinlaista pientä joulukalenteria, jolla ilahduttaa lukijoita :) Muutenkin olen miettinyt joulua, jouluherkkuja ja joululahjoja.

Suurimman osan ajasta pääkoppani valtaa kuitenkin uusi työ, joka tulee myös uniini saakka. Onneksi on blogi, johon voi upottautua, jos työasiat alkavat vaivaamaan liiaksi kotona :D

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Uusi työ vie kyllä aikansa, ennen kuin siihen tottuu. Muutamassa viikossa se varmaan tasoittuu. Tsemppiä uuteen alkuun!

Mitä muutakaan voi kuin uskoa kohtaloon? Sattumaan uskominen on liian ahdistavaa - saati, jos alkaisi pohtia kaikkien omien valintojensa vaikutuksia elämäänsä. Hyvä, kun pystyy päättämään seuraavan päivän ruokaostokset.

Kohtalo on ikään kuin aina omalla puolella. Sillä on aina jokin suurempi tarkoitus varallemme. Ja jos ei olekaan, niin sekin on kohtalo.

Minua jaksaa kiinnostaa, mihin meistä kustakin olisi, jos olosuhteet olisivat optimaaliset. Jos lapsuudesta saakka saisi tukea, kannustusta ja kaikissa paikoissa tekisi oikeita valintoja. Uskon, että meistä olisi mihin vaan. 

Jos minulta kysytään nature vai nurture niin valitsen ehdottomasti jälkimmäisen. Enkö siis usko kohtaloon? Ehkä uskon elämän varrella muuttuvaan kohtaloon, sellaiseen, jonka varrella on kasvun paikkoja, jotka vievät meidät kohti vääjäämätöntä.

 

Nunu

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram