Kirjoitukset avainsanalla matkat

Olimme lokakuussa mieheni kanssa kaksin neljän päivän reissulla Nizzassa, joka sijaitsee aivan eteläisessä Ranskassa lähellä Italian rajaa. Olin ollut siellä kerran aiemminkin, noin puolitoista vuotta sitten. Tässä kuvakavalkadia reissulta sekä plussat ja miinukset Nizzasta lomakohteena.

+ lyhyehkö lentomatka (3,5 h) ja lyhyt matka lentokentältä kaupunkiin (bussilla n. 15 min)
+ ainakin Norwegianilla lentää todella edullisesti Nizzaan, jos on ajoissa liikkeellä
+ ranta ja kaupunki samalla reissulla
+ paljon nähtävää eli aika ei käy pitäksi 
+ ihana vanhakaupunki
+ upeat maisemat
+ paljon kivoja pikkukaupunkeja lähistöllä
+ edullinen julkinen liikenne
+ lämmintä keväästä myöhäiseen syksyyn (meillä oli lokakuun puolivälissä vielä 20 astetta)
+ lapsiperheillekin tekemistä ja kivoja puistoja

-  aika ruuhkaista ainakin pahimpaan sesonkiaikaan
- majoitus ei ole kovin edullista eikä muukaan hintataso (tosin jos välttää luksuspaikat niin ei yllä suomalaishintoihin)
- jotkut voivat kokea turvattomana taannoisen terrori-iskun takia
- taksi on kallis
- paikalliset eivät puhu välttämättä englantia, että pari sanaa ranskaa on aika jees

Summa summarum: Suosittelen!

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkustan töiden takia paljon junalla. Mielestäni se on kuitenkin tämän työn parhaita puolia, sillä suorastaan nautin junalla matkustamisesta. Junassa on kaikki mitä ihminen tarvitsee: oma soppi, pistoke läppäriä varten, menemisen fiilis, ruokaa, jopa ihmiskontakteja ja vessakin toimii kuin junan vessa.

Saan tehtyä töitä melkeipä eniten juuri junassa, se on kuin liikkuva työpiste. Usein ihan odotan, että pääsen junaan työskentelemään. Joskus kotimatkalla palkitsen itseni pitkästä päivästä herkullisilla letuilla (lettuja ei voi pilata!) ja jopa lasillisella kuoharia. Talking about arjen luksus.

Viimeksi junassa matkustaessani minulta kysyttin paperit kuoharia ostaessani. Vähän aikaa mietin, että pitääkö minun nyt kaivaa junalippu vai mistä papereista on kyse. Kun ikä on lähempänä neljääkymppiä kuin kolmeakympppiä niin kyllähän se pistää suun hymyyn, kun kysytään paperit (vaikka yhä vain harvemmin). Tosin kyseessä voi olla myös Suomen kieroutunut alkoholipolitiikka. Mikä on todennäköisyys, että "alle kolmekymppiseltä näyttävä" (kuten ohjeistus kuuluu) on todellisuudessa alle 18-vuotias? Varmaan 0,1 %. Ehkä heidät saadaan tällä tavoin kiinni, ja loput saavat hyvän mielen ja tarinan sosiaaliseen mediaan ah-niin-nuorekkaasta-olemuksestaan.

 

Nunu

 

ps. Pääkuvan kuva on Kiasman Mona Hatoum -näyttelystä. Kyseinen näyttely kestää 26.2.2017 asti eli sinne ehtii vielä tämän viikon loppuun saakka.

Kommentit (0)

Eksyin Tukholmassa ihanaan kauppaan nimeltänsä Lagerhaus. Tämä olutkuppilalta kuulostava ruotsalainen kauppaketju tarjoilee viimeisten trendien (trendi-sana on kyllä niin 2000's) mukaisia lamppuja, astioita, julisteita, juhlatarvikkeita ja työpöydän ilostuksia kohtuullista korvausta vastaan.

Tukholmassa kyseinen kauppa löytyy ydinkeskustasta (Drottninggatan 31). Itse kävin kaupassa Östermalmin Fältöversten-kauppakeskuksessa, jonne on ainakin Siljan terminaalista kävelymatka (Karlaplan 13).

Nunu

Kommentit (4)

e from the next door

Mä kiersin pitkään Tukholmassa aina ton paikan.. luulin, että se on joku olutluola.. 😄 ihana paikka tosiaan!!

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Mä taas ehkä eksyin juuri siks ;) No ei vaan, en oo oluen ystävä. Ihania juttuja siellä ja aika edullisiakin. Harvoin enää löytää Tukholmasta tai Tallinnasta "uusia" kauppoja.

Olimme viikonloppuna Ruotsin risteilyllä pikku perheemme kanssa. Korvamatona reissussa toimi Vanilla Icen biisi Ice Ice Baby (1990). Kuka muistaa?

Ulkomaalaisissa kanssamatkustajissakin herätti hilpeyttä, kun kolmevuotias lauloi hampurilaisen lomassa menemään "Ice ice baby". Musiikin kieli on todellakin kansainvälinen.

Jos ette pelkästä biisin mainitsemisesta saaneet korvamatoa, kokeilkaa jospa tämä video auttaisi.

 

Nunu

ps. Tukholmassa ei ollut enää lunta

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram