Kirjoitukset avainsanalla Joulu

Ihan vielä ei ole piparkakkuaika, mutta voit jo harjoitella puuhaa tekemällä näitä hauskoja koristeita. Tyttäreni on innokas askartelemaan. Kaipaan mieluiten helppoja ohjeita, joihin ei tarvitse erikoisia aineksia. Ensimmäistä kertaa teimme yhdessä taikataikinaa, jonka ainekset sinullakin on todennäköisesti kaapissasi.

Taikinaan tarvitset:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl suolaa
  • noin 5 ruokalusikallista vettä

Sekoita ensin keskenään vehnäjauho ja suola. Sen jälkeen lisää vesi, jota voit tarvita vähän enenmmän kuin ohjeessa. Sekoita massa tasaiseksi. Sitten ei muuta kuin kaulimaan ja muotoilemaan. Näistähän voi tehdä mitä figuureita vain, mutta me päädyimme tekemään koristeita piparkakkumuoteilla. Tee reiät taikinaan ennen kuin laitat ne uuniin, jotta voit valmiina ripustaa nämä vaikkapa joulukuuseen.

Nämä kovettuvat 125-asteisessa uunissa noin tunnissa. Anna niiden jäähtyä ennen kuin alat maalata niitä. Lisää vielä nauhaa tai lankaa ripustusta varten.

Mahtavaa näissä koristeissa on, että voit sitten aikanaan hävittää ne biojätteen mukana, kunhan nauha on kompostoituvaa materiaalia.

Nunu

ps. Vielä kun joskus saisi leivottua ihan syötäväksi kelpaavaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olenko ainoa, joka tietää, mitkä jutut stressiin ja väsymykseen parhaiten tepsivät, mutta tinkii juurikin niistä? Ihminen on kyllä ihmeellinen olento: monessa asiassa niin fiksu (olevinaan), mutta ei meinaa silti oppia vanhoista. Tietää, mikä olisi itselle parasta, mutta ei tee sitä. Miksi? 

Viime aikoina minulla ei ole ollut täällä blogissa juuri mitään kerrottavaa. Onneksi minulla ei ole tuhatpäistä yleisöä odottamassa uutta postausta. Voi olla, että äiti on käynyt pari kertaa kurkkimassa mahdollista uutta postausta. Hän kun sanoo, että tämän kautta tietää kuulumiseni paremmin kuin puhelimitse (en ole varsinainen puhelimessa pulisija). 

Tällä hetkellä olen niin sanotusti loman tarpeessa. Oikeasti en haluaisi elää elämää, jossa odotan vain lomaa. Ymmärrän, että lomaakin aina välillä tarvitaan, mutta myös arjen pitää olla antoisaa ja siihen pitää kuulua elvyttäviä hetkiä. Siksi päätin nyt kirjoittaa asioista, jotka lataavat akkujani arjessa, ja joita pyrin taas (!) ylläpitämään arjessa. Kirjoitan blogia ennen kaikkea itselleni, mutta olen enemmän kuin onnellinen, jos joku saa kirjoituksistani inspiraatiota tai oivalluksia omaan elämäänsä.

► Joogasta on tullut minulle tärkeä liikuntamuoto. Silti joskus tekee mieli skipata väsyneenä se viikottainen joogatuntikin, vaikka se tuo itselleni tällä hetkellä enemmän energiaa ja levollisuutta kuin mikään muu. Nyt päätinkin, että loppuvuoden joogaan joka ikinen päivä. Koska olen joogannut jo useamman vuoden, osaan tehdä perusliikkeet itsekseni kotona. Heureka!

► Itsekseen vietetyt kahvi- tai glögihetket. Liian usein tulee hörpittyä kahvit työkoneen äärellä sekalaisen nettisaasteen keskellä sen sijaan, että tekisi kahvihetkestä rauhallisen. Miksei muka voisi keittää vaikka joka päivä kahvia siitä paremmasta laadusta, nautiskelisi sen suosikkimukista ja nappaisi vielä herkun kahvin kylkeen? 

► Olen nauttinut tänä vuonna siitä, että olemme laittaneet kotia joulukuntoon. Tämä ei todellakaan tarkoita siivoamista ja puunaamista (pois se minusta!), vaan pieniä kauniita jouluisia yksityiskohtia. Lapsi rakastaa meidän "tonttuovea". Tämä "joulukalenteri" ilahduttaa tytärtä joka aamu, kun hän juoksee ensimmäisenä tarkistamaan, mitä uutta sinne on yön aikana tullut. Lapsen into tarttuu itseenkin ja loppujen lopuksi tämä "joulukalenteri" ei ole vaatinut minulta kauheasti. Lisäksi olen nauttinut niistä hetkistä, kun olemme yhdessä lapsen kanssa askarrelleet joulujuttuja (tsekkaa korttipostaukset täältä ja täältä sekä joulupallotuunaus täältä). Niin ja tietysti olen tehnyt korvakoruja. Käsillä tekeminen rentouttaa, koska siinä on pysähdyttävä tekemään sitä, mitä on tekemässä (oliko tämä kehäpäätelmä?).

► Hetket kavereiden kanssa. Välillä on hyvä keskittyä muihin ihmisiin, kuunnella muita, jakaa kokemuksia toisen kanssa. Tässä on kuitenkin tärkeää oppia tunnistamaan ne ihmiset, joiden kanssa voi olla oma itsensä, ei tarvitse jännittää eikä pingottaa - siis ne, jotka lataavat akkuja eivätkä tyhjennä.

 

Mikä on sinun tapasi ladata akkuja arjen pyörteessä?

 

Nunu

 

ps. Postauksen kuvat ovat aiemmin Instagramissa jakamiani. Pääset seuraamaan instatiliäni täällä.

 

Kommentit (2)

Fortheloveofla
1/2 | 

Jooga, satunnainen viinilasi, sauna, luonto, voimauttavat ja mielekkäät keskustelut, aidot ihmiset, sisäisen rauhan vaaliminen, hetkessä eläminen, armollisuus

Nunu
Liittynyt4.11.2015
2/2 | 

Ihania asioita ja paljon! Säännöllinen sauna olisi ihana 😊

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016