Kirjoitukset avainsanalla Haaste

Ihana bloggarikollega Heini haastoi meidät muutkin menaiset-bloggaajat jakamaan 13 faktaa itsestämme! Totta kai lähdin mukaan. Rakastin muuten pienenä ystäväkirjojen täyttelyä. Täytinkin omat ystäväkirjat sitten puolesta välistä itse, kun kaverit jo loppuivat. Tässä siis vastaukseni Heinin haasteeseen!

 

Nimeni

Olen Nunu. Tämä on tosin lapsuuden lempinimeni ja voin kertoa siihen liittyvän tarinan. Olen tavallaan itse keksinyt tämän lempinimeni itselleni päiväkodissa. Luulin, että "nunun" tarkoittaa "minun" ja ilmeisesti olin kokenut aika monet lelut omikseni ja hokenut kaikkeen "nunun" (tiesin siis ilmeisesti jo silloin, mitä halusin). Päiväkodin henkilökunta nimesi minut sitten Nunuksi ja olin myös itse ottanut tuon nimen omakseni. Sen jälkeen tuskin itsekään tiesin omaa nimeäni, niin tiukasti Nunu-nimi minuun tarttui.

 

Ikäni

Äiti sanoi, että täytän kuulemma kesällä 38 vuotta.

 

Mielenkiinnon kohteeni

Ah, minua kiinnostaa kaikki! Erityisesti minua kiinnostaa ihmiset ja se, millainen tarina heillä on taustallaan: miksi he ajattelevat ja käyttäytyvät siten, kun tekevät. Lisäksi minua kiinnostaa itseni kehittäminen ja oppiminen. Jos taas mietin jotakin konkreettisempaa, minua kiinnostaa matkustaminen, kielet, käsillä tekeminen, kirjoittaminen, muoti, hyvät keskustelut ja inspiroiva seura.

Paheeni

Ehkäpä tuo edellinen kohta on myös paheeni, sillä minun kiinnostukseni kaikkeen joskus vie liikaa aikaa läheisiltäni. On minulla muitakin paheita, kuten jotkut tositv-sarjat. Tällä hetkellä lepuutan päätäni näiden parissa: Bachelor, Temptation Island ja Kardashians.

 

Akilleen kantapääni

Akilleen kantapääni on, että harvoin teen niin kuin opetan. Eli vaikka olen muita kohtaan yleensä kannustava ja armollinen, en aina muista kohdella itseäni samoin. Minulla on myös säännöllisesti vaikeuksia tunnistaa jaksamiseni rajoja.

 

Lähellä sydäntäni

Oikeudenmukaisuus. Huomaan, että olen aika usein "heikomman" puolella.

Tällä hetkellä

Tällä hetkellä olen aika stressaantunut. Odotan kovasti kesää ja sitä, että työpaineet helpottavat.

 

Lempivaatteeni

Viime vuoden olen pukeutunut lähinnä Uhanan girl power -malliston teepaitoihin ja harmaisiin farkkuihini.

 

Lempiruokani

Kaikki muiden tekemä ruoka! Tykkään hyvästä ruoasta ja tämän vuoksi en teekään juuri itse ruokaa ;) Voisin syödä vaikka joka päivä ulkona, jos minulla vain olisi siihen varaa. Nyt maistuvat ainakin sushi, Lähi-Idän ruoat ja keveät salaatit.

 

 

Lempipaikkani

Lempipaikkani on rantatuoli jossakin lämpimän auringon alla. Tunnen lempeän tuulen aurinkorasvalta tuoksuvalla ihollani ja puheensorinaa. Käännän kylkeäni kirja seuranani. Otan päiväunet.

 

Ketä ihailen

Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat elää oman näköistä elämäänsä - kuitenkin niin, että ovat samanaikaisesti ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. Yksittäisistä ihmisistä ihailen eniten isosiskoani. Hän on osoittanut sellaista vahvuutta ja toisaalta hyväksyntää elämän vaikeita kokemuksia kohtaan, että häntä ei voi kuin ihailla. Hän on myös harvinainen ihminen siinä suhteessa, että en ole oikein ikinä aistinut hänestä kateutta muita ihmisiä kohtaan. Vaikka olemme aika erilaisia, hän on aina puolellani.

 

Minne haluaisin matkustaa

Haluaisin matkustaa juuri nyt jonnekin eteläiseen Eurooppaan, jossa aurinko paistaa ja meri pauhaa (kuten näissä kuvissa). Onneksi tämä toive toteutuu jo kuukauden päästä!

 

Mitä tavoittelen

Tavoittelen todennäköisesti koko elämäni jonkinlaista mielenrauhaa ja tasapainoa. Tavoittelen myös tyytyväisyyttä, eli tunnetta, että tykkään elämästäni sellaisena kuin se juuri kulloisellakin hetkellä on, koska "täydelliseksi" se ei koskaan tule.

 

Nunu

 

Kommentit (2)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ihanaa, kun jätit kommentin ❤ Kyllä matkat ja aurinko vaan tekevät hyvää. Me suunnataan etelä-Ranskaan🌞

Neljän vuoden jälkeen karkauspäivä on taas tulollansa. Näitä step-by-step-vinkkejä noudattessasi, voit joutua/päästä naimisiin tai saada mekkokankaat itsellesi. Kumpi tahansa vaihtoehto sinulla onkaan tähtäimessäsi, voit edetä näillä vinkeillä.

 

1. Asettaudu karkauspäivänä hengailemaan paikkakuntasi kangaskaupan läheisyyteen. 

2. Valitse sopiva uhri. Hän voi olla tuttu tai tuntematon.

3. Asettele kasvoillesi kaunein hymysi ja kosi!

4. a) Mikäli hän suostui, sopii toivoa, että harkitsit tyyppiä tarkkaan. Onnea!

4. b) Mikäli tuli pakit, tarjoudu mukaan kangaskaupoille, että saat mieleisesi kuosin tulevaan mekkoosi. Hyviä ja helppoja mekkokaavoja löydät Mekkotehdas-kirjasta. 

Nunu

ps. Vielä ehtii osallistua arvontaan!

 

Kommentit (0)

Aarrekartta voi auttaa tekijäänsä tunnistamaan itselleen tärkeitä asioita ja uinuvia unelmiaan. Olen tehnyt oman aarrekarttani muutama vuosi sitten. Käytännössä olen siis leikannut aikakausilehdistä (lähinnä MeNaisista..) itseäni puhuttelevia kuvia ja tekstinpätkiä. Aarrekarttaa tehdessään kuvia on tarkoitus valita tunteella ja välttää ylimääräistä etukäteisanalysointia. Tartu kuvaan, joka herättää sinussa positiivisia fiiliksiä ja onnen läikähdyksiä.


 

Löysin omat aarteeni eräästä suuresta kirjekuoresta kaapin perältä. Meinasin muuten kerran lähettää vahingossa Kelalle (ei Anssille, vaan instanssille) papereita tässä kuoressa. Virkailijat olisivat saattaneet vähän hämmentyä, kun olisivat saaneet tällaiset terveiset hakemuksen mukana. Joko olisivat alkaneet itsekin unelmoimaan aurinkorannoista tai sitten olisivat ottaneet sen pottuiluna.

Tuo H&M ei muuten viittaa kyseiseen kauppaan vaan kirjaimet ovat eräiden henkilöiden etunimien alkukirjaimet ;) Ehkä aarteet eivät ole aina sateenkaareen päässä vaan ainakin osa niistä voi olla ihan tässä vieressä.

Nunu

PS. Esimerkiksi MeNaiset on kirjoittanut aarrekartan tekemisestä täällä: http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/tee_oma_aarrekartta

Kommentit (2)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Kokeile ihmeessä! Jo pelkkä silmien avaaminen kuville tekee hyvää. Ja sitten tää ois kiva toistaa parin vuoden välein ja vähän kattoa unelmien kehittymistä.

Hyvältähän se tuntuu, ei sitä sovi kiistää. Siis se, jos joku joskus antaa positiivista palautetta ajatuksen kanssa. Käykö sitä usein? Ei. Miksi ei? Ehkä aika ei riitä, ehkä oletamme, että toinen jo tietää omat kykynsä ja vahvuutensa tai ehkä meidän on vaikea kehua toista ihmistä.

Omassa työssäni saan harvemmin kehuja, koko homma kun ikään kuin perustuu kritiikin voimaan, jatkuvaan kehittymiseen ja perusteltuun parantamiseen. Citius, altius, fortius.

Rakentava kritiikki vie eteenpäin sekin. Luovuus vaatii kuitenkin myös uskoa itseen, ja jatkuva kritiikki on omiaan latistamaan sitä. Jos ja kun usko itseen on välillä hukassa, sen uudelleen löytymiseen voi tarvita ulkopuolista nostatusta. 

Olen saanut parilta ystävältä tsemppaavia viestejä tästä blogista. He ovat käyttäneet hetken siihen, että ovat kannustaneet minua jatkamaan, muistuttaneet asioista, jotka olivat itseltäni unohtuneet. Ja kuinka oikea-aikaista tuo palaute voikaan joskus olla. Juuri kun olen epäillyt kaiken järjellisyyttä, itseäni, osaamistani - kaikkea, ovat heidän tekstiviestinsä herättäneet minut uudelleen eloon unelmoimaan ja toivomaan. 

Eilen saamani viestit saivat minut sellaiseen luovuuden tilaan, että ideat oli heti kirjoitettava ylös enkä malttanut mennä nukkumaan. Tällä kertaa en valvonut murehtien vaan haaveillen. Kiitos siitä.

Nunu

ps. Anna ystävälle kehu tai kaksi. Muistuta häntä siitä, missä hän on hyvä. Hän on ehkä (hetkeksi) unohtanut sen. Ei maksa mitään. Olettavasti saat jopa joskus jotain takaisin.

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram