Kirjoitukset avainsanalla sää

Olen tänä syksynä rakastunut tähän vuodenaikaan: quattro stagionin sieni-täytteeseen nimittäin, siis syksyyn. En muista kauniimpaa syyskuuta. Vaikka kesä ei vastannut odotuksiani säiden puolesta (tai muutenkaan), toukokuun ja syyskuun aurinkoiset päivät ovat tehneet tästä lumettomasta vuodenpuoliskosta pitkän tuntuisen. Minulla ei ole mitään vastaan Suomen lyhyttä kesää, jos se jatkossakin tämän vuoden tapaan alkaa ajoissa ja jatkuu pitkään.

Rakastan muuten myös säästä puhumista. Se on aivan turhaan parjattu puheenaihe. Onneksi olen syntynyt Suomeen, sillä täällä sään päivittelyä riittää!

 

Nunu

ps. Nämä ihanat maisemat ikuistin eilen keski-Suomessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siitä, kun..

...edellisvuotinen aurinkorasva ei ole vieläkään loppunut.

...niitä paria kesämekkoa on ehtinyt käyttää vain pari kertaa ja nekin kerrat puolipakolla, "koska nythän on kesä".

...talviturkki on heittämättä.

...ei ole joutunut/saanut pestä suolaista merivettä hiuksistaan.

...rusketusraitoja ei ole nimeksikään.

...takana ei ole yhtään mökkiyötä.

...ei ole hilluttu kuumassa kesäyössä (ehkä kerran kaksi kylmässä kesäyössä).

...ei ole ostanut yhtään uutta kesävaatetta, (koska kohtahan se on jo ohi, ja okei, myös koska Konmari).

...ei ole ehtinyt kaivata syksyisiä saappaita eikä villapaitoja.

 

Nunu (kesän tyttö seuraavan kerran vuonna 2017)

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Kylmyys kauhistuttaa. Elokuun kuuluisi olla lämmin. Töihin paluu olisi ollut hellempi jos oltaisiin saatu nauttia vielä lämmöstä ja aurinkoisista päivistä. En ollut enkä ole vielä valmis syksyn saapumiseen. Olisin vielä halunnut pitää kesää kädestä kiinni ja saada lämpimiä päiviä, kun kesä ja heinäkuu oli helteistä ja lämpöaalloista kaukana.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Elokuu saisi todellakin olla sellainen, että jääkaapit poksahtavat helteiden vuoksi :) Muutaman päivän yhtäjaksoinen hellejakso jäi ainakin omasta kesästäni uupumaan.

Tänään meidän perheessä alkoi arki töineen ja päiväkoteineen. Loma loppui, mutta jäikö kesä?

Suomen kesä on kyllä uskomattoman lyhyt. Jos siihen meinaa ehtiä mukaan, se on aloitettava hyvissä ajoin toukokuussa ja sitä on pitkitettävä elokuun iltoihin. Ja siltikin se tuntuu loppuvan ennen aikojaan, ainakin omasta mielestäni.

Vielähän on ihan virallisestikin kesä, vastahan tänään alkoi elokuu. Silti ainakin oma mieli alkaa jo orientoitua syksyyn ja uusiiin alkuihin. Haluan pitää toisen jalan edelleen kesämoodissa. Se tarkoittaa, että haluan vielä pukea kesämekon ylleni, ujuttaa varpaani rantahiekkaan ja nurmikkoon, tavata kavereitani muualla kuin kauppakeskuksissa, juoda kahvini terassin lämmössä ja tehdä tyttärenikanssa hiekkakakkuja iltaan asti.

Jäähyväiset kesälle lähestyvät, mutta niiden aika ei ole ihan vielä. 

Nunu

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Voi kun olisin vielä lomalla. Elokuun olisi voinut olla vielä lomalla. Pidän kiinni kesästä vaatetuksen suhteen. Tarraudun siihen--- ja viikonloppuisin on kesäinen miniloma.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Vaatteet onkin hyvä tarrautumiskohde, kesävaatteita kun ei Suomessa saa liikaa ulkoiluttaa. Ja sitten on vielä illat ja viikonloput, niille pitää keksiä jotakin mukavaa kesäistä ohjelmaa.

Kyllä Suomen kesä vaan on jännittävä. Ihan kananlihalla (konkreettisesti) saa jännätä, että tuleeko se kesä lainkaan vai onko sääukolle jäänyt levy päälle sitten viime talven.

Saman viikon kenkämuotia ovat nämä kumiset saapaat ja nahkaiset varvastossut. Jälkimmäiset on niin mukavat jalassa, että ihan kuin ei olisi kenkiä lainkaan.

Näiden väliltä olisivat sitten seuraavat kengät. Ihanat kissapopot on tehty diy-menetelmällä peruskangaskengät kuorruttamalla (ks. ohje täältä).

Nunu

ps. Miten uskot tämän jännärin jatkuvan? Saadaanko sopiva yliannostus arskaa niin, että tulee kohta syksyä ikävä?

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram