Kuva: Pixabay

Mietitkö sinäkin, miten voisit tehdä työtä, jota rakastat ja joka on intohimosi? Vai etkö vielä tiedä, missä intohimosi luuraa. Jaan nyt vinkkini kutsumuksen metsästykseen. Kutsumuksena ymmärrän tässä ennen kaikkea työn, mutta miksei samoin neuvoin voisi etsiä myös uusia harrastuksia. Kutsumuksen metsästämisen ensimmäinen askel on tunnistaa asiat, jotka vetävät sinua puoleensa ikään kuin luonnostaan. Tässä vinkit, miten näitä asioita voit arjessasi tunnistaa.

  1. Mieti, missä arjen toimissa pääset kuin huomaamatta flow-tilaan. Nämä asiat voivat olla mitä tahansa, vaikka puhelinkeskustelu kaverin kanssa tai vaikka askartelu. Kirjoita nämä asiat ylös.
  2. Kokeile ennakkoluulottomasti uusia juttuja, varsinkin jos harvoin uskallat astua epämukavuusalueellesi. Voi olla, että vasta epämukavuusalueella löydät juttusi!
  3. Mieti, mitä tykkäsit harrastaa alakouluikäisenä. Nämä asiat todennäköisesti kiinnostavat sinua edelleen.
  4. Kartoita luonteenvahvuutesi, ja mieti missä työssä näistä voisi olla hyötyä. Luonteenvahvuuksista voit lukea lisää täältä.
  5. Mieti, miten viettäisit päiväsi, jos raha ei olisi ongelma.

 

Seuraavissa postauksissa jatkamme kutsumuksen metsästämistä edelleen!

t. Nunu

ps. Nämä neuvot pohjaavat pitkälti kirjaan Lauri Järvilehto (2013). Upeaa työtä! Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan. Tammi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram