Työelämä on aikamoisessa murroksessa. Tuntuu, ettei kukaan edes tiedä millaisia töitä meillä on 10 tai 20 vuoden kuluttua. Eikä moni meistä taida tietää omastakaan työurastaan kuin ehkä vuoden ja tai kaksi eteenpäin. Miten tähän kaikkeen tulisi suhtautua?

Käyn itseni kanssa jaakobinpainia tästä aiheesta. Toisaalta kaihdan kahdeksastaneljään vakkariduunia, mutta toisaalta työelämän epävarmuus stressaa minua usein luvattoman paljon. Silti en edes tiedä haluaisinko vakaan ja vakituisen työuran, jos sellaista minulle tarjottaisiin. Onneksi minun ei tarvitse stressata asiasta, sillä se ei vaikuta kovin todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Helsingin Sanomissa oli viime sunnuntaina 30.4. juttu nimeltään Unelmaduunissa! Artikkelissa ammattibloggaaja Hanne Valtari ja monitoimiyrittäjä Satu Rämö kertovat omista poluistaan unelmatöihin ja kannustavat meitä muitakin miettimään erilaisia tapoja järjestää työelämänsä. Nämä naiset ovat myös kirjoittaneet aiheesta kirjan Unelmahommissa. Tee itsellesi työ siitä mistä pidät (WSOY). Aion ehdottomasti lukea kirjan ja katsoa, saisinko sieltä inspiraatiota omanlaiseen työelämään.

Todennäköisesti työt ovat (minunkin) tulevaisuudessa pirstaleisempia ja kassavirta voi muodostua useammasta kuin vain yhdestä purosta. Luulen myös, että vähemmällä tulee/on tultava toimeen kuin perinteisessä palkkatyössä. Onneksi vaihtotaloudella voi kompensoida kotitalouksien menoja. Jos naapuri osaa korjata pesukoneen, voit sinä puolestasi antaa hänelle viljelyspalstaltasi ruoka-aineksia tai järjestää hänelle juoksukoulun.

Työn ja vapaa-ajan erottaminen on ehkä vaikeampaa tulevaisuudessa kuin nyt, mutta ehkä sillä ei ole niin väliä, jos saa tehdä asioita, joita tekisi muutenkin ja joista ehkä jopa nauttii.

 

Nunu

 

ps. Kuva ei välttämättä liity juttuun... mutta olishan se kiva, jos töitä voisi tehdä tuossa ympäristössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram