Niin pirun pienestä kii lauletaan laulussa. Kaikki voi muuttua silmänräpäyksessä, yksi pieni sattuma voi muuttaa elämän suuntaa. Enkä nyt tarkoita elämää mullistavia tragedioita vaan ihan sellaisista arjen onnistumista ja sattumuksista. Yksi onnistuminen oikeassa paikassa oikeaan aikaan voi aiheuttaa positiivisen dominoefektin, jossa yksi palikka edesauttaa muiden palikoiden järjestymistä itselle mieluisalla tavalla.

Ei ole silti helppoa oppia luottamaan siihen, että kaikki järjestyy. Olen joskus ajatellut, että optimistit ovat ehkä yksinkertaisempia kuin pessimistit, mutta se taitaakin olla toisinpäin. Vaatii aikamoista kykyä ja tarmoa olla optimisti, ja nähdä valoa sielläkin, missä on pimeää. Nähdä mahdollisuuksia uuteen silloin, kun jokin vanha haluamatta hajoaa. Olla lannistumatta, kun siihen olisi kaikki oikeus.

Pessimismi ei suojaa pettymyksiltä. Pessimisti joutuu kohtaamaan pettymyksen kahteen (tai vielä useampaan) kertaan: yhden kerran (tai sata kertaa) etukäteen ja toisen kerran "oikeaan aikaan". Ja siinä välissä vielä stressataan ja ollaan varuillaan ja peloissaan siitä, mitä kaikkea voikaan mennä pieleen.

Ei se silti ole niin helppoa muuttaa perusluonnettaan ja opetella katselemaan elämäänsä uudenlaisilla silmälaseilla. Ainakin aluksi uudet silmälasit särkevät päätä ja tekevät asioista turhankin selvärajaisia. Toisaalta jo se, että tietää katselevansa elämään hiukkasen sumeilla laseilla, voi auttaa. 

Katosin vähän aiheesta tämän silmälasi-metaforan myötä. Siitä tulikin mieleeni, että pitäisi saada aurinkolasit vahvuuksilla. Edellissä näytin Mikko Alatalolta. Jostain syystä minulle myytiin "harmaat" aurinkolasilinssit, jotka kuitenkin näyttivät ulkona ihan sinisiltä (syytön minä siihen olen!). Ne ovat aiheuttaneet seuralaisissani sen verran hilpeyttä, että ei niitä voi pitää. Tai voi tietenkin, jos on keski-ikäinen tamperelainen muusikko ja kansanedustaja.

Mutta siis takaisin asiaan. Paistaa se aurinko risukasaankin. Siihen pitää vaan uskoa ja toivoa. Rakastaa voi erikseen.

 

Nunu

 

Kommentit (2)

Fortheloveofla

No matter how hopeless- never loose hope. Uskallan myös väittää että meidät suomalaiset on lapsesta lähtien opetettu pelkäämään pahinta. Samaa on tuumannut muutama muu kasarin lapsi.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram