Palasin eilen pidennetyltä viikonloppureissulta Nizzasta. Siinäpä vasta oiva matkakohde: sopiva sekoitus rantaa ja kaupunkia. Mukaan pääsi myös tämä bambihamonen, jonka olen aikoinaan tehnyt IvanaHelsingin tyynyliinasta. Seuraavassa kuvassa tyynyliina on kuvattuna entisessä elämässään. 

Rakastan bambeja ja koska en onnistunut nappaamaan itselleni Ivanan bambimekkoa aikanaan, jouduin "tyytymään" tyynyliinoihin. Mielestäni tämä kuosi ansaitsi päästä sisätiloista ulkoilemaan, joten tein siitä hamosen. 

Hameen "kaava" on niin yksinkertainen, että ei sitä oikeasti voi edes kaavaksi sanoa. Elikkäs hameen malli on aivan suora, mutta se on yläosasta rypytetty vyötärönauhaan sopivaksi. Hame ei vaadi vetoketjua vaan se pujahtaa päälle joustavan kuminauhavyötärönsä ansiosta. Oman hameeni helman ympärysmitta on noin 110 cm ja hameen pituus on noin 43 cm + vyötärönauha. Vyötärönauhan mitan saat yllätys-yllätys omasta vyötäröstäsi.

Ompele ensin vyötärönauha ja hamekangas ympyräksi. Sen jälkeen rypytä hameen yläosa. Olen rypyttänyt kankaan yläosan ompelemalla pitkällä pistolla kaksi vierekkäistä ommelta (ommelten väliin jää n. puoli senttiä). Näitä ompeleita apuna käyttäen olen rypyttänyt kankaan vyötärönauhan pituiseksi. Voit kyllä rypyttää yläosan myös käsin, jolloin toki rypytyksestä tulee vähän karskimpaa. Rypytykset jäävät kuitenkin vyötärönauhan nurjalle puolelle, joten ei se ole niin justiinsa. Yritys ja erehdys on oiva tapa oppia ompelemaan!

Siispä katso lakanakaappiisi uusiin silmin. Näkyykö siellä ihanakuosisia tyynyliinoja, jotka sopisivat kesähameeksi? Pura tyynyliina, osta vyötärönauhaa kangas- tai nappikaupasta ja ryhdy nopeisiin ompeluhommiin. 

 

Nunu

ps. Jos et saa selvää sekavista neuvoistani, kysy kommenttiboksissa tarkempia ohjeita. 

pps. Tällä viikolla tulossa vielä fiilistelyä Nizzan matkalta :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

karannut lanka

Nizza näki nyt, että Suomessa hallitaan  tyynyasiat. Kerro vielä, että sääditkö sen ylälangan löysälle ja sitten vaan vedit (siis kummasta langasta...)? 

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Tyynyasiat hallussa todellakin ;) Tuo on muuten hyvä blogin nimi "Karannut lanka". Tuota niin siis, laitat sen piston pituuden ihan ylipitkäksi. Varovasti rypyttelet molempia lankoja apuna käyttäen. Ei siis varsinaisesti tarvitse niistä langoista vetää vaan sitä kankaasta pitää kiinni ja rypyttää. Sen tajuaa sitten, kun kokeilee.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ps. Hameen silittäminen olisi ollut suotavaa. Toivottavasti äiti ei ny järkyty..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram