Minun on vaikea ymmärtää, että aikuiset ihmiset kokevat alemmuutta sosiaalisen median luomista kiiltokuvista. Emmekö me oikeasti ymmärrä. että ne ovat esitystä ja sellaisina ne pitää myös nähdä? Jo 1950-luvulla kanadalainen sosiologi Erving Goffman kirjoitti, kuinka sosiaalinen vuorovaikutus ihmisten välillä perustuu siihen, että pyrimme varsinkin uusien ja puolituttujen edessä esiintymään eduksemme, ikään kuin ihannekuvana itsestämme. Jo edesmennyt Goffman ei saanut nähdä sosiaalisen median aikakautta, mutta se olisi varmasti tarjonnut hedelmällistä aineistoa hänen tutkimuksilleen. 

Olen noviisi sosiaalisen median käytössä. En tuota sinne sisältöä kuin facebookin kautta, ja tämän bloginkin sain perustettua noin kymmenen vuotta jälkijunassa. Sosiaalisen median kirjoittamattomat säännöt ovat kuitenkin ilmiselviä. Se on näytelmää ja roolien ottamista, kuin yksi suuri pr-toimisto. Kun esimerkiksi minä kirjoitan facebookiin statuspäivityksen, pyrin olemaan sopivan nokkela, mutta varon sortumasta ylimielisyyteen. Haluan vaikuttaa siltä, että otan elämän rennon letkeästi, vaikka arjessa teen niin harvemmin. Valokuvista en lähde edes puhumaan. Jokainen voi tehdä oman analyysinsä siitä, millaisia valokuvia itse ja muut laittavat sosiaaliseen mediaan. Kun kauan harkittu päivitys on valmis, käyn kurkkimassa vähintään kerran tunnissa tykkäysten määrää. Säälittävää ehkä, mutta sellainen ihminen on - haluaa olla pidetty. Tai jos ei halua, niin haluaa ainakin reaktioita. Haluaa tulla huomatuksi ja olla siten olemassa toisille.

Hienointa on, jos meillä on tykkääjiä myös somen ulkopuolella. Some-tykkäykset kertovat vain siitä, kuinka onnistuimme roolissamme. 

 

Terkuin,
Nunu

PS. Kirjoita facebookiin jotakin pönttöä ja katso tykkääkö siitä kukaan.. Itse en uskalla, kiiltokuva voi rapistua..

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram