Thank you, merci, tack, gracias, danke, grazie ja aitäh. Kiitos on varmaan se tärkein vieraiden kielten sana, joka kannattaa opetella matkalle lähtiessä. Hyvä sitä olisi viljellä täällä koto-Suomessakin, ja kiitellä ihmisten sijaan välillä ihan vain elämää.

Kiitollisuuden tärkeydestä toitetaan kyllä melko paljon, mutta teemmekö sen eteen oikeasti jotakin? Ainakin itse joudun vähän väliä muistuttamaan itseäni kiitollisuudesta. Oma mieleni huomaa helpommin asiat, jotka eivät ole tai mene niin kuin Strömsössä kuin asiat, jotka ovat hyvin.

Kiitollisuudella on osoitettu tutkimuksissa monia hyötyjä. Se parantaa parhaimmillaan sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Kiitollisuus auttaa näkemään asioita, jotka ovat hyvin silloinkin, kun monet asiat eivät ole. Se auttaa kiinnittämään huomiota sekä isoihin että pieniin ilon ja onnen hetkiin. 

Itse huomaan aloittavani kiitollisuusharjoitukset aina silloin, kun en voi hyvin. Siinä vaiheessa niitä kiitollisuuden aiheita saa joskus kaivaa aika pitkään. Yleensä mietin asioita juuri käsillä olevasta päivästä. Voin vaikka olla kiitollinen kauniista sinivuokoista (ja ei, en tarkoita poliiseja), jotka sulostuttavat päivääni.

Todennäköistä on, että kiitollisuutta harjoittamalla oppii näkemään selvemmin, erottamaan kauniiden asioiden ääriviivat.

 

Nunu

P.s. Olen kirjoittanut muista stressintaltutusvinkeistäni täällä ja Strömsöstä täällä

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Ja tätä kiitollisuutta tukee myös joogan harjoittelu. Se on hyvä herätellä tätä tunnetta-keskittymättä juuri siihen ongelmaan. Itsekin joudun irtautumaan tyytymättömyyden tunteista. Joskus siihen riittää hetki luonnossa, mutta joskus etsin sitä pidempään.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Totta, jooga auttaa tähänkin! Täytyy alkaa taas aktiivisemmin miettiä aiheita, jotka ovat hyvin ja joista saa olla kiitollinen.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram