Tästä se ajatus tähän postaukseen sitten lähti. Aion nyt kirjoittaa ihan suoraan tänne, suurempia suunnittelematta.

Onnellisuus on minunkin tavoitteeni. Se on kai meidän kaikkien ultimatum tarvoite elämässä: tulla onnelliseksi. Jokainen vain pyrkii siihen omaa reittiään. Ehkä joku joskus kokee, että ei ole onnellisuutta edes ansainnut ja tekee enemmän tai vähemmän tiedostaen "vääriä" valintoja elämässään. Mutta silloin elämässä on usein isompiakin ongelmia eikä siksi onnellisuuden tavoittelu ole ensimmäisenä mielessä.

Mitä siis tehdä tilanteessa, jossa onnea eivät tuo ne asiat, joiden pitäisi? Siis ne perinteiset: suhteellisen hyvä terveys, ihan hyvät perhesuhteet ja ihmissuhteet ylipäänsä, katto pään päällä ja mielekäs työpaikka? Kun nuo ei riitä, sitä kääntyy ihan aiheellisesti päänsä sisälle ja pohtii, että mikäs nyt on, kun tämäkään ei tee onnelliseksi.

Kuten Hesarin kolumnissa kirjoitetaan, erään onnellisuutta tutkineen professorin mukaan 40 % onnellisuudesta on asenteesta kiinni. Harmi vaan, kun siinä asenteessa ei ole on-off-nappulaa, jonka voisi vain kätevästi napsauttaa päälle, jos se kerran on jäänyt vika-asentoon. Jos asennetta ei tunnu löytyvän omasta takaa tai ainakaan se ei tunnu vaikuttavan onnellisuuteen positiivisesti, siirrytään luonnollisesti etsimään asenteen kohotusta muualta. Auttaisiko jooga, meditaatio, self help -kirjat, kiitollisuuspäiväkirja tai vapaaehtoistyö?

Pahimmillaan onnellisuuden tavoittelu saa meidät suorittamaan entistä enemmän ja pettymään - ehkä masentumaankin - kun ei se onnellisuus vieläkään löydä luoksemme, vaikka kuinka kovasti yrittää. Onko onnellisuus vain myytti, jota meille syötetään? Missä se oikein luuraa? Helvetti soikoon, menikö se naapuriin, vaikka sen piti tulla tänne!

Kai me kaikki kuitenkin sisimmissämme tiedetään, että ei ole olemassa lopullista onnellisuutta, on vain onnen hetkiä. Jospa sitä vaan ottais ne vastaan silloin, kun ne on tullakseen ja sitten ottas ne kaikki muutkin tuntemukset vastaan? Kai nekin on elämää.

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Fortheloveofla

Hieno kirjoitus. Hyvä tuo kohta myös josko onni meni naapuriin. Osuva.

salme

Osuvasti kirjoitettu! Tuli tarpeeseen pohtia omaa asennetta tätä elämää kohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram