Eikös me kaikki tavalla tai toisella olla paremman elämän perässä? Havittelemme jotakin, mitä koemme meiltä puuttuvan? On se sitten entistä parempi työpaikka (tai työpaikka ylipäänsä), entistä mukavampi olo parisuhteessa, nykyistä turvallisempi ja mukavampi asuinympäristö, lisää mahdollisuuksia harrastaa, entistä seesteisempi mieli? Ja jos meillä on lapsia, on kai luontaista toivoa heille parempaa kuin meillä, ehkä jopa parasta?

Presidenttimme korosti puheessaan, että meillä ei ole varaa auttaa heitä, jotka ovat paremman elintason perässä. Nämä sanavalinnat jäivät kummittelemaan, sillä niissä ei suoraan sanottuna ole järkeä. Tällä perusteella meillä ei ole varaa auttaa ketään, ei Suomessa eikä muualla. En ole tavannut vielä ihmistä, joka olisi erityisesti nykyistä huonomman elintason perässä. Toki on oravanpyörästä hypänneitä, jotka valitsevan huonomman materiaalisen elintason, mutta toisaalta saavat sen tilalle jotakin kaipaamaansa: aikaa ja (mielen)rauhaa. 

Ihminen, jolla on mahdollisuus olla "huonomman elintason" perässä, on todella onnekas.

Nunu

ps. Kaunis kuva on saatu ystävältä!

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Lueskelin sun blogia tässä, ja sulla on kivoja juttuja täällä. Mutta tämä juttu herätti huomioni negatiivisessa mielessä. Emmehän sorru siihen, että irrotamme yhden lauseen asiayhteydestä ja tahallamme yksinkertaistamme ja ymmärrämme väärin? Pressahan on tällä lauseella pyrkinyt tekemään eroa pakolaisen ja elintasopakolaisen välillä, ja niukkuuden vallitessa hyviä ei ole rajattomasti jaettavaksi kaikille. Ensin autetaan hädänalaiset jaloilleen (suomalaiset ja ulkomaalaiset), ja jos jos sen jälkeen valtion kirstun pohjalla on paljon jakamatonta hyvää, niin sitten vois vaikka auttaa ihmisiä parempaan elintasoon. Itseäni ihmetyttää, että valtiomme todella auttaa meitä parempaan elintasoon yhdellä tavalla, nimittäin asuntolainan korkojen verovähennysoikeus. Mielenkiintoista, että meillä on varaa tällaiseen "elintasotukeen" tässä maailmantilanteessa. Muita yhteiskuntamme tukia pidän tietyllä tavalla "elämää säilyttävinä", ei suinkaan elintasoa parantavina. Elintasopakolainen ei määritelmänsä mukaan ole henkilö, jonka elämä on vaakalaudalla, vaan hänen elämänsä on ihan okei, mutta toki hän toivoo itselleen parempaa.

Nunu
Liittynyt4.11.2015
4/2 | 

Kiitos rakentavast kommentista! Ymmärrän mitä tarkoitat ja näinhän se pitkälti on. Presidentti on kuitenkin sellainen mielipidevaikuttaja, että hänen tulisi olla melko tarkka, mitä ja miten asioita sanoo. Tällä hetkellä meille on tullut määritelmällisesti lähinnä turvapaikanhakijoita, ei pakolaisia, vaikka moni pakeneekin sotaa. Nyt sitten selvitetään onko heillä oikeutta suojeluun. Mitään elintasopakolaisen määritelmää ei ole olemassa kuin arjen puheessa. En ota tekstissä kantaa rahakirstumme kokoon, vaan jäin pohtimaan presidenttimme yksinkertaistavia sanavalintoja. Ja tosiaan niin kuin viime aikoina ollaan huomattu, meidän kirstu vuotaa monesta paikasta. Nämä asiat ovat kyllä hyvin monimutkaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram