Haluan kertoa teille tarinan kahdesta ystävästä, jotka ovat kumpainenkin hiukan neuroottisia.. Juu, toinen näistä henkilöistä saatan olla minä. Joka tapauksessa nämä kaksi neurootikkoa lähtivät jokin aika sitten yhdessä pidemmälle ulkomaan matkalle, jossa yhdistyi työ ja huvi. Ehkäpä loppujen lopuksi kuitenkin huvi, sillä matkakohteeksi valikoitui Barcelona.

Yhdessä asuessamme teimme mielenkiintoisen havainnon itsestämme ja toisistamme: minä olin neuroottinen asuntomme ulkopuolella ja hän sisäpuolella. Kun minä kasvatin asunnossa huomaamattani sattumanvaraisia vaatekekoja ja unohdin astiat käyttöpaikoilleen, ystäväni tiskasi tiskaamasta päästyään (kuulemma rentouttavaa!) ja piti huolen jääkaapin sisällön symmetriasta. Ulkona taas minä otin ohjat käsiini. Olin kirjaimellisesti aina "kartalla", tiesin mistä olen tulossa ja mihin menossa. Ystäväni taas heittäytyi ulkotiloissa vallan boheemiksi, oli aina myöhässä ja "eksyi" mielellään kiinnostaviin paikkoihin.

Ympäristön kontrolloiminen liittynee siihen, että ihminen järjestelee mieltään pitämällä edes jotkut asiat konkreettisesti järjestyksessä. Tunnistatko ilmiön? Pidätkö sinä järjestyksessä kotisi ja siinä samalla mielesi vai hallitsetko  itseni tavoin ulkotiloja?

Terveisin,
Nunu

 

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram