En ole kovin innokas nettikirppistelijä (lukuunottamatta Huutonettiä, jos se sellaiseksi voidaan laskea). Nettikirppiksillä jos missä nopeat syövät hitaat. Omat harvat ilmoitukseni ovat yleensä jääneet nettisyövereihin ilman ostajia. 

Mielestäni on kiinnostavaa, että nettikirppiksillä on aivan oma kielensä ja ehkä jopa muutenkin laajempi kulttuuri. Kuka nämä av:t ja yv:t oikein on keksinyt. Ehkä tämä on hyvä esimerkki siitä, että tietyn kokoinen ihmisyhteisö tarvitsee sääntönsä ja luo ne vaikka tyhjästä, jotta yhteiselo toimisi. 

Käydään siis läpi nettikirppistelyn kieltä ja sääntöjä smartass-hengessä:

AV tarkoittaa alustavaa varausta. Tämä onkin kiinnostavaa, sillä jo varaushan on merkitykseltään ehdollinen. Alustava varaus on siis jo varaus varaukselle. Huomaathan, että alustavakaan varaus ei ole kaikilla kirppiksillä pätevä ilman lisäkysymystä tai muuta lisäehdollisuutta. Mitat? on aina kätevä lisäkysymys oli kyse sitten kaapista tai vaatteesta. Jos haluat olla smartass, voit vastata omat mittasi tyylin 90-60-90 ja kysyä vastavuoroisuuden nimissä mahdollisen ostajan mittoja. Av:n perään voi sen lisätehon nimissä lisätä myös kysyn mieheltä. Se, jos mikä pätee kaikkialla! Kysyn mieheltä -fraasi paljastaa mukavasti heteronormatiivisen kirpputorikulttuuriin, jossa mies-naisparien työnjaon mukaisesti naiset shoppaavat ja miehet hyväksyvät shoppaukset. Oletko nähnyt kenenkään miehen kirjoittavan kysyn vaimolta muussa kuin kenties ironisessa mielessä? Jos oma mies ei ole lähellä, voi kysyä asiaa myös naapurin mieheltä!

YV tarkoittaa yksityisviestiä. Jos pääset tähän vaiheeseen, olet jo pitkällä. Onnea, saatat olla voittaja! Ellei sitten kuitenkin käy niin, että ykstyisviestisi katoaa roskapostin uumeniin ja kiireinen myyjä kyllästyy yv:si odottamiseen ja siirtyy jonossa seuraavaan. Onneksi suomalaiset rakastavat jonottamista.

Nunu

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram