Et kai muistellut Spectran perhettä Kauniista ja Rohkeista? Olihan sekin toki legendaarinen, mutta tarkoitan toista 80-90-lukujen ikisuosikkia: tietosanakirjasarja Spectrumia?

Aina, kun kysyin vanhemmiltani jotakin liian vaikeaa (sitä tapahtui aika usein), he käskivät katsoa asiaa Spectrumista. Siinä tuli kuulkaas aakkoset tutuiksi ja asiasanaa piti pohtia tarkasti, jos vastauksen mieli löytää. Jos ei tärpännyt, ei auttanut muu kuin pyöräily kirjastoon isommille apajille. 

Tänä päivänä Google tekee asian helpoksi. Se jopa ehdottaa oikeaa kirjoitusasua etsimällesi ja arvailee puolestasi mitä sinä kuitenkin olet etsimässä. Tein testin ja kirjoitin Googleen "miksi..". Ensimmäinen ehdotus on "miksi en laihdu". Häh? Vihjaako Google jotakin? Entäs sitten miten-kysymys? Google vetää ässän hihasta ja ehdottaa: "miten eskimot suutelee". Arvostan ennalta arvaamatonta ehdotusta, mutta huti tuli.

Entäs, jos jatkan hiukan? "Miten pärjätä.." Google ehdottaa: vähällä rahalla? Opiskelijana? Koulussa? Narsistin kanssa? Yksinhuoltajana?

Ei! Miten pärjätä ilman Spectrumia??! Ei tiedä Google vastausta siihen, eivätkä näköjään vanhempanikaan, kun säilövät näitä edelleen.

Nunu

ps. Oliko/onko teillä Spectrum-sarja tai toinen legenda: vuosikirjat? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram