Yhtäkkiä kesken työtehtävän mieleesi tulee sähköposti, joka olisi pitänyt lähettää jo eilen. Sitä kirjoittaessasi muistat pyykit, jotka voisi tässä välissä laittaa pesuun. Pyykin laiton jälkeen yrität sitten muistella, mitä olitkaan tekemässä.

Kuulostaako tutulta? Minä sorrun tällaiseen multitaskaamiseksi kutsuttuun toimintatapaan aika ajoin. Alan yleensä muiltaskaamaan (lue: sekoilemaan) silloin, kun olen stressaantunut. Tuntuu, että kaikki pitäisi saada valmiiksi - tai ainakin aluille - juuri NYT. Niin tein tämän postauksenkin kanssa. Keskeytin toisen asian, jotta saisin tämän postauksen vauhtiin.

To do -listallani on nyt liian monta asiaa. Tai ehkä niitä olisi ihan kohtuullinen määrä, jos osaisin priorisoida ne ja hoitasin ne yksi kerrallaan pois. No nyt tekisi taas mieli palata sen alkuperäisen tehtävän lähteille, mutta hitto vie, nyt kirjoitan tämän postauksen loppuun. Muuten sekin on yksi keskeneräinen asia lisää listallani.

Ei mulla muuta, kuin että note to myself: Multitaskaaminen ei tutkimustenkaan mukaan ole järkevä työskentelytekniikka.

Piste.

Nunu

 

ps. Kuva pitää miettiä tähän postaukseen kuitenkin myöhemmin. Lisään listalle.

pps. Edit. Sain kuvan ystävältä. Se on otettu pari päivää sitten Helsingin Roihuvuoren ns. kirsikkapuistosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Itse teen näin myös. Jospa se helpottunut olo löytyy asioiden tehokkaan tekemisen jälkeen. Se on myös koukuttavaa-huonolla tavalla. Löytyy niin monia asioita mitä voi seuraavaksi suorittaa pois alta yht'aikaisesti. Ehdottomasti ympäristöystävällisempää ja vähemmän kuormittavaa on hoitaa yhden asian kerrallaan ja on hyvä kysyä seuraava kysymys:koska aikoo pysähtyä?

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ihanaa, kun jaksat aina kommentoida. Arvostan! Onneksi nyt, kun tiedostaa tämän asian, voi ehkä tehdä sille jotakin. Multitaskaamisessa yrittää aina mennä asioiden edelle eikä keskity ko. asiaan/hetkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram