Nunun viisas ystäväkööri, johon kuuluu niin opettajia, lastenhoitajia kuin lasten vanhempiakin, on antanut mielipiteensä koskien päiväkotiin vietäviä lahjuksia. Pääsimme aikamoiseen yhteisymmärrykseen siitä, että ajatus lahjassa on tärkeintä - jopa niin tärkeää, että usein pelkkä kiitoskin riittäisi lahjaksi. Mikäli kuitenkin mielit antaa pienen lahjan, köörimme suosittelee häviäviä ja aineettomia lahjoja. Poimi vinkit talteen!

Itsetehty kortti, johon voi kirjoittaa jonkin kivan runon tai muutaman kauniin sanan kyseisestä hoitajasta. Tätä metodiahan päiväkodin hoitajat itse usein käyttävät äitien- ja isänpäivänä, eli kyselevät lapselta mitä kivaa äiti tai isä tekee hänen kanssaan. Olisiko aika kääntää katse hoitajiin ja antaa heille personoidut kiitokset lapsen omin sanoin?

Kaunistavia ja hoivaavia lahjoja voisivat olla lempeitä käsiä hellivä käsivoide, virkistävä kylpypommi jaloille tai lomalaisen hipiää suojaava aurinkovoide. 

Herkkulahja ei ole ikinä huono vaihtoehto! Se, jos mikä häviää taatusti ja jättää jälkeensä korkeintaan murusia suupieliin. Varmaankin joulun aikaan hoitajat ja opettajat saavat suklaatia enemmän kuin olisi kansanterveydellisistä syistä tarvis, mutta miten olisi pikkuinen kuohuviinipullo, muutama käsintehty suklaakonvehti tai lapsen kanssa yhdessä leivotut herkkukeksit?

Kukat ilahduttavat aina saajaansa olivat ne sitten ruukussa tai maljakkoon laitettavia. Myös mansikka-amppeli tai basilika kauniiseen ruukkuun istutettuna voisivat toimia. Oliko ennen kaikki paremmin tässäkin asiassa, kun ainakin opettajille annettiin kevätjuhlien yhteydessä vain yksi ylväs ruusu?

Elämyslahjankaan ei tarvitse olla välttämättä hurjan kallis. Eräs köörin hoitaja kertoi saaneensa lahjakortin paikalliseen kahvilaan kakulle ja kahville. Miten ihana ajatus antaa hoitajalle tällainen rauhallinen oma hetki!

♦ Sitten on tietysti yhteislahjat, mutta ne saa hoitaa joku muu! Köörin opettajajäsen pääsi kerran nauttimaan ylellisestä spa-hemmottelusta, jonka hänen luokkalaistensa vanhemmat olivat yhteisvoimin hänelle keränneet. Good for her!

 

Nunu

 

ps. Kööri ei suosittele viemään lahjaksi tiskirättiä tai vaatteita! Sitäkin on kuulemma tapahtunut...

Kommentit (4)

Vierailija

Lahjat ihania, mutta älä IKINÄ käyttäkö päiväkodin henkilökunnasta sanaa ’täti’. Henkilökuntaan kuuluu päteviä opettajia sekä hoitajia. Kaikki eivät ole hoitajia. Ymmärrän puhekielisyyden, mutta ei ole mitään ammatin arvostusta laskevampaa kuin tädittely, kun on kuitenkin käynyt yliopistollisen opettajankoulutuksen. (kasvatustieteen kandidaatti tai maisteri) Myöskään hoitajat eivät ole ’tätejä’ vaan tekevät omaa hoitotyötään.
Itse hämmästelen miten uutena asiana tämä monille tulee. Päiväkodeissa on jo yli 20 vuotta ollut yliopistokoulutettu opettaja ryhmässä vastaamassa laadukkaasta toiminnasta ja pedagogiikasta.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Heippa, Kiitos kommentista! Yritin välttää tädiksi sanomista (kun onhan siellä miehiäkin), mutta ilmeisesti tein sen kuitenkin jossakin kohdin. Olen tietoinen, että päiväkodissa on toki lastenhoitajien lisäksi lastentarhanopettajia ja vielä avustajiakin. Itse asiassa mietinkin tätä asiaa tekstiä kirjoittaessani, mutta ajattelin oikoa sanomalla kaikkia päiväkodissa olevia hoitajiksi (jotta en sanoisi heitä tädeiksi), koska he "hoitavat" lapsia. Mutta on aivan oikein korjata asia, ja olisi pitänyt olla tekstissä tarkempi. Arvostan todella paljon kaikkien päiväkodissa työskentelevien työpanosta sukupuolesta ja koulutuksesta riippumatta.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram