Muun muassa nämä asiat ovat mietityttäneet minua viime aikoina...

- Miksi talvi aina yllättää, mutta kesä harvemmin?

- Olisiko sitä erilainen ihminen, jos asuisi maassa, jossa ei ole puoli vuotta putkeen yö (kuten eräs nizzalaisrouva asian ilmaisi, kun kuuli, että olemme Suomesta)? Minusta tuntuu, että muutun ihmisenä toisenlaiseksi erilaisessa ilmastossa. Tämän huomaa jo kesällä Suomessa.

- Ihmetyttää, miten tässä #metoo kampanjassa jotkut argumentoivat kampanjaa turhana tai epäonnistuneena sillä perusteella, että pahempaakin tapahtuu kuin seksuaalinen häirintä. Tämä on maailman typerin argumentti, koska sen mukaan mitään asiaa ei voida nostaa esiin ja kritisoida, ennen kuin kaikki vakavampi on hoidettu pois. Ensinnäkään seksuaalinen väkivalta tai hyväksikäyttö ei tapahtu tyhjiössä vaan kulttuurissa, jossa seksuaaliseen häirintään suhtaudutaan tietyllä tavalla, jossa sukupuolten väliseen tasa-arvoon suhtaudutaan tietyllä tavalla ja jossa seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneisiin suhtaudutaan tietyllä tavalla. Toiseksi on hyvin vahingollista vähätellä toisen kokemusta, josta ei todennäköisesti edes tiedä mitään. Ihmisen kokemus esimerkiksi seksuaalisesta häirinnästä ei myöskään synny tyhjiössä vaan siihen vaikuttavat monet asiat, kuten persoonallisuus ja aiemmat kokemukset.

- #Metoo-kampanjan ilmitulot myös suomalaisesta "maan tavasta" taitaa tutisuttaa muutamiakin puntteja tälläkin hetkellä. Sitä vaan toivoisi, että ihmiset olisivat pahoillaan teoistaan, ei siitä, että jäävät mahdollisesti kiinni eivätkä enää voi jatkaa valitsemallaan tiellä.

- Pitäsikö panostaa joulukalenteriin tänä vuonna itsekin? Eniten himottaisi Lakridsin lakritsijoulukalenteri

-  Miksi ajattelen, että kaikki pitää "ansaita"? Olen ansaitsevina milloin mitäkin: vaatteita, lounaan ulkona, kakkukahvit, herkkuja you name it... Onko tämä elämä vaan vaihtokauppaa itsensä kanssa? Enkö voi vain syödä herkkua ilman, että mielessäni keksin syyn, miksi olen sen mukana ansainnut? Ja jos ihan totta puhutaan, en ole tehnyt mitään erikoista ansaitsakseni noita asioita; joku muu ansaitsisi ne paljon minua ennemmin. Eli enkö voi vaan syödä sitä, koska tekee mieli ja minulla sattuu olemaan varaa siihen?

 

Mitä sulla on mielen päällä?

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Minnea

Minäkin olen viime aikoina pohtinut joulukalenteriasioita, niin itselleni kuin blogin lukijoillekin. Olen suunnitellut jonkinlaista pientä joulukalenteria, jolla ilahduttaa lukijoita :) Muutenkin olen miettinyt joulua, jouluherkkuja ja joululahjoja.

Suurimman osan ajasta pääkoppani valtaa kuitenkin uusi työ, joka tulee myös uniini saakka. Onneksi on blogi, johon voi upottautua, jos työasiat alkavat vaivaamaan liiaksi kotona :D

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Uusi työ vie kyllä aikansa, ennen kuin siihen tottuu. Muutamassa viikossa se varmaan tasoittuu. Tsemppiä uuteen alkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram