Taas on aika muistaa niitä henkilöitä, jotka hoitavat ja kasvattavat lapsiamme silloin, kun olemme itse töissä. Siis puhun nyt opettajista, lastentarhanopettajista ja lastenhoitajista. Keväällä jaoin samanlaisia vinkkejä, jotka voit katsastaa täältä. Kyseinen postaus oli melko suosittu, joten todennäköisesti näille ideoille on aina tilausta. Suosittelen hankkimaan lahjan, joka on ns. häviävää sorttia. Ainakin omat kaveripiiriini kuuluvat opettajat ja hoitajat tykkäävät niistä eniten. Myös lasten omatekemät kortit ovat kuulemma aina tervetulleita!

Ajattelin tällä kertaa jakaa lahjavinkit suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin. Näistä pienistä lahjaideoista voit halutessasi koostaa suuremman paketin niitä yhdistelemällä.

- Suomalaisia herkkulahjoja ovat esimerkiksi Fazerin kaunis mustavalkoinen lakritsilaatikko, Brunbergin suukot tai herkkusuklaa esimerkiksi merkiltä Chjoko tai omalta paikalliselta suklaayrittäjältä

- Suomalaisia hemmottelevia tuotelahjoja voisivat olla karpaloinen suihkugeeli Lumenelta tai piparminttuinen palasaippua merkiltä Flow

- Glögiä kuluu joulun alla runsaasti, joten voit keventää opettajien ja hoitajien jouluostoksia lahjoittamalla heille laadukasta glögiä. Hesarin glögivertailun voittaneen Wanhan Fabriikin glögin resepti on 1900-luvun alulta, ja se tehdään Porvoossa.

- Joulukukat voivat olla suomalaisia tai ulkomailta tuotuja. Esimerkiksi ruukuissa kasvavat amaryllikset saattavat olla suomalsia, mutta leikkoamaryllikset ovat ulkomaisia. Kysy siis kukkakauppiaaltasi kukan alkuperästä! Lue lisää Kauniisti kotimainen -sivustolta.

- Erilaiset joulumarkkinat ovat oiva paikka tehdä ostoksia paikallisilta käsityöläisiltä. Kauniit käsityönä tehdyt kynttilät ovat aina hyviä jouluviemisiä, sillä kynttilöitä näillä leveysasteilla kuluu vielä useamman kuukauden ajan. Kaupoissa myytäviä suomalaisia kynttilämerkkejä ovat ainakin Desico, Havi ja Finnmari.

- Ammattikasvattajalle voi suoda omaa aikaa ostamalle hänelle lahjakortin paikalliseen kahvilaan tai yhteislahjana lahjakortin hemmotteluun paikalliselle kauneusalan yrittäjälle. Lastenhoitajaystäväni kertoi juuri, että he saivat tänä vuonna lasten vanhemmilta yhteislahjana tiimilleen lahjakortin paikalliseen ravintolaan. Ihana idea sekin!

 

Nunu

ps. Postauksen kuvat ovat valmistajilta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram