Olen valmis tekemään monelaisia töitä enkä vain valmis, mutta myös halukas.

Vaikka olenkin byrokratian ystävä (se on tuonut meille paljon hyvää), työelämään liittyvissä asioissa se ei juuri jousta. On vaikea tehdä monia juttuja yhtä aikaa, kokeilla siipiään, yrittää ja erehtyä. Tai juu, yrittää ja erehtyä varmasti saa, mutta siitä saa maksaa kovan laskun. Sen jälkeen tippuu pahimmillaan yhteiskunnallisten turvaverkkojen ulkopuolelle ja "leimautuu" yrittäjäksi loppuiäkseen.

Työelämä on todellisessa murroksessa: työtehtävät ovat aivan erilaisia kuin vielä vaikka 10-20 vuotta sitten (kuka tietää millaisia ne ovat 20 vuoden päästä), työtehtävät pirstaloituvat ja muuttuvat projektiluontoisiksi. Ihmiset ihmiset joutuvat/saavat työllistää itse itsensä,  siis keksiä mitä osaamistaan myyvät.

Meidän on ehkä pakko muuttaa suhtautumistamme työhön. Itse en esimerkiksi edes haaveile vakituisesta työpaikasta (vaikka vakituinenkaan ei enää tarkoita lopullista), mutta tällaista sitoutumiskammoista se ei edes haittaa. Olen valmis joustamaan, mutta joustaako työelämä? Järjestelmän kuuluukin laahata vähän perässä, ei se ehdi eikä sen pidä kaikkiin trendeihin reagoida. Tämä ei kuitenkaan taida olla vaan trendi vaan käänne.

Nuoret ne vasta valmiita ovatkin. Siellä kasvaa notkeita tulevia työntekijöitä, joilta ei voi enää edes kysyä, mitä heistä tulee isona. Todennäköisesti niitä ammatteja, missä osa heistä tulee työskentelemään, ei ole edes olemassa vielä.

Tyttäreni vastaa tuohon kysymykseen nykyään, että "minusta tulee korvistentekijä". Korviksia tarvitaan aina - mutta millaisia, sitä voimme vaan yrittää kuvitella.

 

Nunu

ps. Muita työelämäaiheisia postauksiani voit lukea esimerkiksi täältä, täältä ja täältä

pps. Kuvassa tyttäreni taidepläjäys kesältä: sateenkaari, puu ja aurinko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram