Olen jo jonkin aikaa panostanut luonnonkosmetiikkaan ihonhoitotuotteissa. Värikosmetiikassa olen vielä sekakäyttäjä, mutta hiljalleen myös meikkipussi on alkanut täyttyä luonnollisemmista vaihtoehdoista. Koska muutama kaveri on ollut kiinnostunut käyttämistäni tuotteista, vinkkaan niistä mielelläni sinullekin. Itse en toki ole alan asiantuntija, olen hurahtanut näihin alan gurun Katja Kokon blogin myötä. Katjan blogista löydät suosituksia ihotyypeittäin ja paljon tietoa luonnonkosmetiikan vaikuttavista aineista sekä Katjan omat suosikit. Veikkaanpa, että monissa luonnonkosmetiikkaa myyvissä verkkokaupoissa on tilauspiikki Katjan inspiroivien postausten jälkeen. Ihonhoidon ei tarvitse olla pakkopullaa, vaan ihana oma hetki kiireisen arjen keskellä!

Olen oppinut Katjan blogista monia asioita, muun muassa sen, että miksi laittaisin suurimmalle elimelleni (siis iholle) jotakin, jonka sisältöä en tiedä - tai miksi haluaisin käyttää esimerkiksi silikonia silottamaan ihon pintaa näennäisesti, kun se ei oikeasti hoida ihoa yhtään. Lisäksi olen (melkein) oppinut olemaan kurittamatta ihoani, vaikka siihen tulee epäpuhtauksia. Päinvastoin, iho tulisi puhdistaa hellävaraisesti esimerkiksi öljyllä tai balmilla, jotta ihon oma suojakerros ei vahingoittuisi. Katja myös suosittelee käyttämään runsaasti kasvovettä. Kasvoveden kanssa saa siis lotrata! Sitä ei siis kannata tuhlata vanulappuun vaan laittaa kämmelle ja siitä kasvoihin ja/tai käyttää ruiskutettavia kasvovesiä. Kosteuden lisäämisestähän kasvoveden käytössä on kyse, ja samaa tehtävää hoitamaan kannattaa lisätä hyaluronihapposeerumi heti kasvoveden jälkeen. Ihossani on kyllä edelleen epäpuhtauksia, mutta se ei ole näiden jippojen jälkeen enää muulla tavoin kärsivä eikä pintakuiva. Tämän vuoksi sitä on huomattavasti helpompi meikata eivätkä kuivat kohdat loista meikin alta. Seerumin jälkeen käytän vielä ravitsevaa öljyä (ja juu ei tuki ihohuokosia ainakaan nämä käyttämäni) ja kasvovoidetta. Tässä vielä tarkemmin omat suosikkini!

NYR wild rose beauty balm

Tämä villiruusubalmi on oikea monitoimituote, jota voi käyttää puhdistusvoiteena purkin mukana tulevan musliiniliinan kanssa, kasvoöljynä, kasvonaamiona tai tehohoitona kuiviin kohtiin. Se hehkeyttää ihoa ja auttaa korjaamaan ihossa olevia jälkiä ja naarmuja. Tämän ottaisin mukaan autiolle saarelle (tai no jos vaikka ihan lomamatkalle)! Lue tuotteesta tarkemmin Jolien sivuilta tästä ja Katjan sivuilta tästä.

 

ECO by Sonya Face Tan Water

Jos sinäkin omaat harmaan valkean naaman, mutta et halua enää koskea synteettisiin itseruskettaviin, kokeile tätä! Tämä on siis itseruskettava kasvovesi, jota käytetään tavallisen kasvoveden tapaan. Tosin tätä ei kannata heitellä naamaan käsien kautta vaan siihen perinteiseen tapaan: siis kastele vähän vanulappua ja pyyhi sillä naama. Tämä antaa kevyen hehkun, joka ei taita oranssiin. Tämä purkki on erittäin riittoisa, joten se riittää hyvin tuomaa väriä myös decolletelle. Note to myself: ota käyttöön pikimmiten! Lue tuotteesta tarkemmin Jolien sivuilta tästä ja Katjan sivuilta tästä.

 

EVOLVE Hyaluronic Serum 200

Evolve on ihana näköinen ja kohtuuhintainen sarja, joka on rantautunut Suomeen vasta vähän aikaa sitten. Tätä siis käytän kasvoveden jälkeen pienen tipan tuomaan kasvojen iholle kosteutta. Lue tarkemmin Jolien sivuilta tästä ja Katjan sivuilta tästä.

 

ABSOLUTION Addiction ihoöljy

Olen käyttänyt ihonhoidossa monia eri öljyä, ja tämä Absolution öljy on niistä uusin tuttavuus. Tätä (tai jotakin muuta öljyä) laitan siis seerumin alle ennen kosteusvoidetta. Tämän tuoksu ei ole ehkä suosikkini, mutta toistaalta sen vaikutukset tekevät sellaisen vaikutuksen, että tuoksukin alkaa muuttumaan hyväksi parin kerrran jälkeen. Öljyä voi käyttää aamuin ja illoin. Itse käytän öljyä myös aamuisin eikä se ole yhtään liikaa iholleni. Lue tarkemmin Jolien sivuilta tästä ja Katjan sivuilta täältä.

 

EVOLVE Daily Renew Facial Cream

Tätä kasvovoidetta olen käyttänyt jo yhden purnukan, ja uusi on juuri korkattu. Tässä on niiiin ihana tuoksu! Tässäkin on hyaluronihappoa eli ihon uudistumiselta, kirkastumiselta ja ihon värin tasoittumiselta ei voi välttyä. Ja on sanomattakin selvää, että tämä toimii hyvin meikin alla: imeytyy nopsaa eikä rullaudu. Lue tarkemmin Jolien sivuilta tästä.

 

Oletko jo hurahtanut luonnonkosmetiikkaan? Onko näissä omaa suosikkiasi?

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram