Mietin pitkään, mistä haluaisin tällä kertaa kirjoittaa. Tuntuu, että pitäisi kirjoittaa välillä jostakin tärkeästä ja jättää hattarahötöt myöhemmäksi. Asia, mikä minua jaksaa ihmetyttää, kiukuttaa ja ahdistaakin, on ihmisten käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa (ja joskus myös sen ulkopuolella). Tuntuu siltä, että yksilön paha olo lonkeroituu keskustelupalstojen myötä toisenkin mieleen. Ainakin minulle tulee välillä ihan fyysisesti paha olo, kun luen ihmisten kommentteja ja suoranaista verbaalista oksennusta. Silti luen. Uteliaisuuttani kai. Joskus haluaisin yllättyä ja huomata, että keskustelu olisi arvailuistani poiketen asiallista ja rakentavassa hengessä käytyä. Harvoin se on.

Minne hävisi sosiaalisesta mediasta se "sosiaalisen" osuus? Siis vuorovaikutus? Sosiaalisen median huutelulla ei mielestäni ole mitään tekemistä vuorovaikutuksen kanssa. Siinä ei oteta vuoroja eikä siinä pyritä vaikuttamaan, vaan tärkeintä on saada oma ääni kuuluviin. Toki mielipiteitä saa ilmaista, mutta sen voi tehdä monella tavalla. Ja toisaalta, jos sinulla on esimerkiksi jostakin julkisuuden henkilöstä vain kielteinen mielipide, miksi se on tuotava esille? Vain siksikö, että se on mahdollista?

Sosiaalisen median vuorovaikutuksen ei pitäisi käytössäännöiltään poiketa kovin paljon kasvokkaisesta vuorovaikutuksesta. Toki väärin ymmärryksen mahdollisuus on suurempi sosiaalisessa mediassa, kun viestintävälineenä on vain näppäimistö. Se ei aina pysy omien aivoitusten perässä eikä kykene välittämään sanatonta viestintää.

Sosiaalisesta mediasta näyttää tulleen kanava purkaa omia paineita toisten niskaan, ja ehkä siten tuntea oman ahdistuksen lieventyvän. "Tuliko sinulle tuosta hyvä olo?", tekisi useasti mieli kysyä. Voi olla, että vastaus kysymykseen onkin "kyllä". Silloin voi kai vain suositella etsimään muita keinoja pahan olon lieventämiseen - ei vain meidän muiden takia, vaan myös itsesi takia. Some-oksentaminen ei helpota oloa kuin hetkeksi.

Nunu

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram