Viime aikoina olen miettinyt paljon sitä, miten paljon perheellinen työssäkäyvä nainen, vaimo ja äiti saa haluta tehdä asioita. En tiedä onko minulle iskenyt ennenaikainen 4kympin kriisi, mikä saa haluamaan kaikenlaista. Olen jotenkin viime vuosien aikana syvällisellä tavalla oivaltanut, että voin tehdä (melkein) mitä tahansa (ja niin muuten sinäkin!). Olenkohan muuttumassa Sarasvuoksi? En siis tarkoita, että minusta olisi esimerkiksi mihin tahansa ammattiin, mutta että voin oikeasti tehdä asioita, joista tykkään, ja joista haaveilen. Ei ole pakko tyytyä, ainakaan kaikissa asioissa.

No joka tapauksessa, haluaisin siis tehdä kaikenlaista - ja teenkin kyllä. Aina on kuitenkin huono omatunto siitä, että haluaa niin paljon itsekkäitä asioita. Kai tämä juontaa juurensa äiti- ja vaimomyyttiin, joiden roolituksiin olen aina kokenut olevani vähän vääränlainen: liian sitä ja liian tätä.

"Mieti, jos sä et toteuttas ittees, niin sä olisit vielä hirveämpi", sanoi rakas ystäväni minulle, kun kipuilin tätä(kin) asiaa. En ottanut itseeni, sillä oikeassahan hän oli. Tässäkin asiassa kyse taitaa olla siitä, että on oltava rehellinen itselleen, uskallettava haluta ja vieläpä ihan oikeasti tehdä niitä asioita. Oppimista minulla on kuitenkin sen kanssa, että niitä kaikkia asioita ei ole pakko tehdä samaan aikaan. On pakko priorisoida ja antaa joidenkin asioiden odottaa parempaa hetkeä.

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

4theloveofla

Kyllä. Jos itseään ei saa toteuttaa--ihminen turhautuu. Jos ei saa olla terveellä tavalla itsekäs itse uskon siihen, että patoutumat kasautuvat ja joku päivä ne voivat purkautua sitten ikävällä tavalla, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa ikäviin seuraamuksiin. On parempi olla ihanan hirveä. Vanhemmuus ei tarkoita sitä , että ei ole enää lupa olla se kuka on. Ainakaan mun mielestä.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Joo, niinpä! Itseään ei ole tarpeen pakoilla silloinkaan, kun on vanhempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram