Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että vaatekaappini siivous etenee hyvin hitaasti. Tilanne on kutakuinkin samanlainen kuin tässä postauksessa. Kirjoitin jo aiemmassa postauksessa Konmarin neuvot pääpiirteissään, ja yksi näistä neuvoista on vaatteiden viikkaaminen pystyasentoon. 

Myönnän, että en oikein itsekään ymmärtänyt, miten tuo viikkaus tapahtuu käytännössä. Viikkailin ohjeiden mukaisesti lapseni vaatteita, ja jos nyt ymmärsin seuraavan litanian oikein niin lastenvaatteista nyt ainakin tulee siis lähinnä "rullia". 

Ja koska kertaus on opintojen isoäiti, tässä vielä ohjeet viikkaukseen sellaisina kuin ne Konmari-kirjassa esitetään 

- Taita ensin kumpikin pitkä sivu keskelle, vedä hihat sisään niin, että siitä syntyy suorakulmio

- Tartu suorakulmion toiseen päähän ja taita se kohti toista päätä

- Taita sitten uudelleen kaksin - tai kolminkerroin (vaihtele taitteiden määrää niin, että taitellun vaatteen korkeus vastaa vetolaatikon syvyyttä)

Ennen taittelua

Taittelun jälkeen

Jo yhdellä silmäyksellä ymmärtää, mikä on Konmarin viikkaustekniikan hyöty: tietyn vaateryhmän vaatteet näkee yhdellä silmäyksellä. Tämän ansiosta tulee käytettyä niitä pinon alimmaisiakin vaatteita eikä tarvitse ehkä enää etsiä vaatepinoihin kadonneita vaatteita. Nerokasta!? Ihan ei tuo minun viikkaustekniikkani kuitenkaan tunnu olevan vielä hallussa, sillä eivät ne meinaa pysyä pystyssä ilman toistensa tukea. 

Omassa vaatekaapissani ongelmaksi muodostuu se, että siellä on aivan perinteiset hyllyt, ei Konmarin suosittamia vetolaatikoita tai muitakaan laatikoita. Jotta pystyyn taittelu siellä onnistuisi, pitäisi minulla olla sielläkin jotkut laatikot. Konmari kuitenkin ehdottomasti kieltää hankkimasta karsimisprojektin yhteydessä yhtään uusia säilytysratkaisuja, joten olen valtavan ristiriitatilanteen edessä. Ehkä juuri tästä syystä projekti etenee turhan hitaasti.

Nunu

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram