Tämä viikko on rasismin vastainen viikko. Tarvittiin 11-vuotias Valtteri avaamaan usean tavallisen suomalaisen silmät sille, millaista on olla tummaihoinen lapsi 2010-luvun Suomessa. Se, että Valtteri on adoptoitu Suomeen, ei anna sijaa nimetä hänen kokemuksiaan miksikään muuksi kuin rasismiksi. Olen pohtinut sitä, olisiko suuren yleisön reaktiot Valtterin kokemuksille olleet yhtä kauhistelevia, jos Valtteri olisikin ollut 11-vuotias somalitaustainen poika, jolla olisi samat sanat, samat kokemukset. Molempia sattuu todennäköisesti yhtä paljon. 

Mitä pyörii päässä aikuisella ihmisellä, joka kiusaa lasta? Perussuomalainen vaikuttaja osallistui rasismin vastaiseen viikkoon omalla tavallaan. Hän erotteli pääsiäisnoitien joukosta ne, joilla oli vääränlainen huivi päässään. Myöhemmin, kun hänen viestittelynsä tuli julki, hän pahoitteli jos loukkasi jotakuta. Jokainen voi varmaan itse päätellä oliko hän oikeasti pahoillaan muuta kuin itsensä puolesta. 

Siinä missä 11-vuotias Valtteri on rohkea, tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Kiemunki on pelkuri. Kumman toivomme vievän Suomea tulevaisuuteen?

Nunu

 

ps. Lue hyvä kommentti aiheeseen täältä.

 

 

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Pelkään pahoin sitä päivää, kun tytärtäni haukutaan *eekeriksi ym. roskaa. Toivon, ettei sitä päivää tule.

Seuraa 

Nunu tykkää hitaista aamuista, croissanteista, muodista ja diy-projekteista. Näiden lisäksi blogissa tarjoillaan ajattelemisen aihetta yhteiskunnan ilmiöistä, ihmiselosta ja ihmisen kokoisista unelmista. Tervetuloa mukaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nunu.blogi(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram