Tavaroiden karsimisprojektini ei ole sujunut Konmarin oppien mukaan tai mitenkään muutenkaan, jos aivan rehellisiä ollaan. No mutta, keväthän on hyvää aikaa raivata tilaa kotiin, joten tuumasta toimeen! 

Konmari-opuksessa tökki tavaroille puhumisen lisäksi se, että käyttökelpoista tavaraa kannustetaan heittämään suinpäin roskikseen. Joko Japanissa ei kierrätetä yhtä innokkaasti kuin Suomessa tai sitten taustalla on suurempi juoni. Ehkä tarkoitus onkin, että tavaran pois heittämisestä tulee niin paha olo, että jatkossa sitä ei halua enää tehdä. Näin ihminen ei palaisi enää entiseen ja pidättäytyisi jatkossa hamstrauksesta. 

Oli miten oli, itse en pysty heittämään käyttökelpoista tavaraa roskikseen. Siksipä järjestän kierrätysarvonnan lukijoilleni! Arvon teille neljä kirjaani, jotka haluaisivat muuttaa uuteen kotiin. Valitsin arvontaan sellaisia kirjoja, joiden uskon kiinnostavan lukijoitani ja, jotka mahtuvat tulemaan postilaatikosta kirjekuoressa (eli ovat kohtuukokoisia pokkareita). 

 

1. Kerjäläistyttö

Alice Munro on palkittu elämäntyöstään kirjallisuuden Nobelilla vuonna 2013. Tämän kirjan teemana ovat lähtökohtien merkitykset ihmiselämälle.

 

2. Ekovuosi Manhattanilla


Nimestään huolimatta tässä kirjassa puhutaan muustakin kuin ekoilusta, muun muassa elämän hiljentämisestä ja yksinkertaistamisesta.

 

3. New York -opas

Toivon, että tämä kirja löytäisi jonkun sellaisen luo, joka on lähtemässä New Yorkiin! Nyt moni miettii varmaan, että minkä vuoden painos kyseinen kirja on... Niin mietin minäkin, koska en löydä vuosilukua kirjasta näin äkkiseltään. Tämä on joka tapauksessa ostettu vuonna 2008. Nähtävyydet tuskin ovat vaihtaneet New Yorkissa paikkaansa, mutta voihan se olla, että jotkut ravintolat tai baarit ovat kirjan julkaisemisen jälkeen lopettaneet toimintansa. Mutta kyllä tämän opuksen avulla pysyy edelleen ns. kartalla New Yorkissa!
 

4. Elämänilon kirja

Tämä on aikamoinen hihhulikirja, mutta ei kai se ole haitaksi! Kenties olet tämän kirjan seuraava omistaja, jos sinua ei häiritse kirjan takakannen teksti: "Sisimmissämme asustava ilon lintu ei koskaan lakkaa laulamasta, me vain lakkaamme kuuntelemasta".

 

Voit osallistua arvontaan jättämällä kommentin tähän postaukseen. Kerro kommentissa, mitä kirjaa halajat omaa kevättäsi sulostuttumaan. Erillisillä kommenteilla voit osallistua vaikka kaikkien kirjojen arvontaan. Muistathan laittaa sähköpostisoitteesi kommentin yhteyteen sille varatulle paikalle, jotta saan sinuun yhteyden, mikäli arpaonni osuu kohdalle.

Osallistumisaika päättyy vappuaattona puoliltaöin ja arvonta suoritetaan Aulis Gerlanderin sääntöjä noudattaen vappupäivänä. Arvonnan voittajat julkaistaan blogissa 2.5.2016. Onnea arvontaan!

 

Nunu

ps. Mikäli arvonta on menestys (mikä tarkoittaa, että kirjat löytävät uuden kodin), järjestän jatkossa mielelläni muitakin kierrätysarvontoja. 

Kommentit (12)

Fortheloveofla

New York -opas ( taidat omata sähköposti osoitteeni) "Im in a New York State of mind" Billy Joel

Salme

Jos vaikka aloittaisi ekoilun, niin sitten se Eko vuosi Manhattanilla. Eikä iloa ainakaan liikaa ole, joten vähän se Elämänilo kirjakin kiinnostaisi.

Marja-Liisa

New York kartta ja opas. Tää on meillä haaveissa, ekana pitkänä lentomatkana. Mukana arvonnassa.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram