Olet ehkä kuullut Kehu nainen päivässä -kampanjasta, josta on puhuttu jo ainakin pari vuotta (ks. esimerkiksi idolini Saara Särmän haastattelu aiheesta tästä). Tarkoituksena on kannustaa naisia kehumaan kanssasisariaan ja nostamaan toinen toisiaan.

Itselleni kavereiden, tuttujen ja puolituttujen kehuminen on helppoa. Tykkään siitä, että voin huomioida toista ihmistä sanomalla hänelle ystävällisen sanan - aina aiheesta tosin. Se aihe voi olla ihan mitä vaan: uusi kiva paita tai kampaus, hieno esitelmä tai kiireisestä ruuhkavuosiarjesta selviytyminen. Jostain syystä tuntemattomien kehuminen on vaikeampaa. Joskus sitä vain alkaa ujostella silloin, kun pitäisi toimia. Ja toisaalta joskus ajattelee, että tuo ihminen on varmasti tietoinen osaamisestaan tai hän on kuullut aiheesta jo niin useasti, ettei tarvitse enää minun sanojani. Kehuja ei kuitenkaan kannata pihtailla!

Ihan perusarjessa jaksaminen on mahtava syy kehuihin!

Tarkoituksena ei ole antaa kehuja, joita ei tarkoita. Kehun kohteen ei ole tarvinnut tehdä mitään kovin erikoista. Mikäs sen ihanampaa kuin kuulla joltakin kannustusta siitä, mitä tekee kaiken aikaa, mutta josta harvoin saa kiitosta. "Sä olet niin ihanasti lapsesi kanssa" on varmaan yksi kauneimmista kehuista, jonka olen itse kuullut. Useinhan omaan mieleen jää vain ne (koko perheen) itkupotkuraivarit kaupassa tai päiväkodista unohtuneet kuravaatteet.

Miksi toisen kehuminen kannattaa?

  1. Jäät todennäköisesti mieleen ystävällisenä ihmisenä, joka näkee, kun kanssasisar tarvitsee kannustusta
  2. Opit näkemään ympärilläsi kauneutta, osaamista ja intoa
  3. Voit inspiroitua toisista ihmisistä ja heidän tavoistaan tehdä elämästään oman näköistä
  4. Opit iloitsemaan toisen puolesta ja vältyt katkeruudelta
  5. Voit päästä juttusille kiinnostavan tyypin kanssa, sillä kukapa ei haluaisi vaihtaa muutamaa sanaa kehujan kanssa
  6. Kehut todennäköisesti löytävät myös sinun luoksesi

 

Älä siis mieti kahta kertaa kannattaako kehua, vaan anna palaa!

 

Nunu

ps. Tuo aivan upea seinämuraali löytyy Jyväskylästä ja sen on maalannut taidemaalari Rauha Mäkilä. Vau!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Fortheloveofla

Kehuminen kannattaa, koska siitä tulee itsellekin parempi mieli. Päivä on hauskempi,kun näkee jonkun, jolla on esim kiva pipo. Tänään sanoin puolitutulle, että hänellä on ihana pipo. Vastakaikuna sain aidon hymyn, josta päätellen hänestä oli kiva kuulla, että joku tykkää hänen pipostaan. Kuten joogatunnin lopussa kiitetään itseä ja kanssajoogajia....Olisiko tässä asiassakin jotain samaa? On kiva kuulla, kun joku arvostaa jotain tai jotakuta.

Ritamami

Tuo edellinen kommentti pitää täysin paikkansa. Minäkin aivan "voimaannuin" löydettyäni tämän. Oli hiukan huono vuoden alku töissä ja olen usein kehaissut kanssasisariani esim kassajonossa, kun olen havainnut upean takin tai jonkin muun asusteen. Siis kysynyt suoraan, mistäpä olet hankkinut? Me olemme tytöt aika hiton upeita, koosta tai muusta huolimatta?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram