Tarve varustautua on varmasti ihmiseen sisään kirjoitettu vietti, joka saa nykypäivänä melko omituisia muotoja. Jos et ole suurperheen emäntä tai isäntä, mutta siitä huolimatta löydät kotoasi viidet sakset ja parikymmentä pyyhettä, on aika kurkistaa syvemmälle omiin kaappeihin.

Olen lukenut viime päivien aikana kuuluisaa KonMari-opusta, jossa japanilainen ammattijärjestäjä neuvoo omat taikansa roinan lopulliseen vähentämiseen. Kirja on kyllä inspiroiva ja uskon hänen oppiensa toimivan, mutta jokin saa minut epäröimään. Ettäkö muka en enää ikinä palaisi entiseen? Entä, jos järjestänkin ystävilleni joskus vielä askarteluillan eikä meillä olisi kuin yhdet sakset? Mielikuvani asunnosta, jossa on vaan kaikkea tarpeellista ja minua ilahduttavaa, on itse asiassa pelottava. Mitä minä tekisin sillä kaikella tilalla? Ja sillä ajalla, jonka nyt käytän tavaroiden etsimiseen, niiden järjestelyyn ja tavaroiden eliminointisuunnitelmiin? Minähän joutuisin kohtaamaan itseni. Kodin siivoaminen KonMarin oppien mukaan voi kuulemma aiheuttaa kaikenlaisia lieveilmiöitä, kuten energian lisääntymistä, omistaman tavaran arvostamista ja oman itsen löytymistä sieltä moskan keskeltä. Hui. 

Asutko sinäkin tavaratalossa?

Terkuin,
Nunu

 

PS. Tähän postaukseen olisi tullut hamsterin kuva, jos olisin saanut sen siskoltani. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Huiskahäntä

Asun tavaratalossa! Mutta vaikka en ole lukenut koko kirjaa, sain ahaa-elämyksen jo ennen sitä, kun pohdin tähän rasittavaan itsensälöytämisen projektiin ryhtymistä... kuten sanoit: MITÄ jos ei sitten ole niitä vasenkätisten Fiskarsin saksia, kun joku vasenkätinen tulee käymään?  

Entäpä suloiset pikku lapaset ( tai vanhat pingismailat). Ahdistavaksi tilanne käy, kun pitää vastata vanhempiensakin vanhoista ja itselle hyödyttömistä tavaroista. En ehkä pysty lukemaan kirjaa...mutta harkiten voin luopua entisestä turhasta painolastista, joka on enemmänkin pään sisällä, kuin kodissa.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Pingismailat kuulostaa kyllä aika pahalta.. ellei sitten ole pingispöytää. Kirja kannattaa kyllä lukea, se pistää ajattelemaan, että mikä tässä on kaiken takana. Olen aloittanut karsimisen pikkuhiljaa, mutta uskon, että vauhti kiihtyy hiljalleen. Vaatteista on helppo aloittaa. Kysy vaatteelta ilahduttaako se sinua ja tiedät kuuluuko se säilyttää vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram