Vierailin tässä joku aika sitten Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa, jossa myydään myös Kierrätyskeskuksen omaa Plan B- mallistoa. Plan B -mallisto pitää sisällään huonekaluja, sisustustarvikkeita ja vaatteita. Tuotteet on tehty uudistamalla vanhaa. Esimerkiksi vanhoista haalistuneista kankaista etsitään parhaat palat, jolloin esimerkiksi tiettyä vaatetta varten kankaasta voidaan hyödyntää vain osa. Tämän vuoksi vaatteet ovat persoonallisia ja usein usemmasta eri  kankaasta ommeltuja. Myös ompelussa käytetyt langat on Kierrätyskeskukseen luovutettuja.

Kierrätyskeskuksessa sama ompelija suunnittelee, leikkaa ja ompelee vaatteen. Ompelimon lisäksi Kierrätyskeskuksella on puuverstas ja verhoomo, jossa myös huonekalut saavat uudet vaatteet päällensä. Kierrätyskeskukseen luovutettujen huonekalujen rungot ovat usein kestäviä ja hyvässä kunnossa, minkä vuoksi niiden verhoaminen on järkevää ja ekologista. Ostaja tukee siis suomalaista työtä ja saa samalla persoonallisen huonekalun. Ihastuin erityisesti noihin fleecelapasiin ja tuohon lastentuoliin. Ei varmasti tulisi samanlaisia kovin helposti vastaan!

 

Nunu

 

ps. Plan B -mallistoa löytää Espoon Nihtisillan myymälän lisäksi Suomenojan ja Itäkeskuksen myymälöistä sekä Kierrätyskeskuksen nettisivuilta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016