Olen noin niin kuin teoriassa kiinnostunut Konmari-metodista, minimalismista ja tavaroiden vähentämisestä. Totuus on kuitenkin se, että olen varsin sotkuinen ihminen. Haluaisin ajatella, että hurmaavan boheemi, mutta totuus taitaa olla, että ärsyttävän huolimaton. Ehkäpä juuri siksi minua kiehtoo ajatus, että tästä sotkusta voisi päästä eroon. Siivoan kyllä vaatekaappiani säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta se (en minä!!) palaa aina ennalleen parissa viikossa. 

Olen ajatellut aloittaa tavaroiden karsimisen juuri pikkuruisesta vaatehuoneestani, koska se on kuitenkin jollakin tavoin kompakti tila, ja toisaalta sen merkitys päivien ilostuttajana on ilmeinen. Vaatekaappini on varsinainen aarreaitta, kuten kuvista näkyy. Siellä on paljon sinne kuulumatonta, kuten työpapereita, ompelulaatikko, kuivahtanut hääkimppuni ja kirkasvalolamppu, ihan vain muutamia mainitakseni.

Koska asumme vuokralla, mitään kovin kummoisia rakenteellisia muutoksia vaatehuoneeseen ei voi tehdä, mutta jotakin on silti tehtävissä. Elokuun tavoitteet asian suhteen ovat seuraavanlaiset:

1. Kierrätykseen vaatteet ja jalkineet, joita en käytä (watch out friends & kierrätysboksit)

2. Vaatekaappiin kuulumattomat tavarat pois 

3. Väljyyttä vaaterekkiin sekä karsimalla että entistä hoikemmilla henkareilla

4. Konmarin oppien mukainen vaatteiden taittelu

 

Onko teidän vaatekaapit erinäköiset kuin minulla? Miten se onnistuu?

Nunu

 

ps. Anteeksi äiti näistä kuvista. En voi syyttää lapsuuttani tästä sekasotkusta ;)

pps. Tulen jatkamaan siivousaiheisia postauksia elokuun aikana, joten stay tuned! Toivon mukaan voin ottaa kuvia edistyksestä ja toisaalta testata Konmarin oppeja käytännössä. Lisäksi ajattelin valita vaatekaapistani muutaman vaatteen (tai muun sieltä löytämäni aarteen) blogissa suoritettavaan kierrätysarvontaan.

Kommentit (4)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram