Huppatiheijaa on muuttunut huhhuijaaksi. Konmaritukseni on ollut tooodella pitkissä kantimissa. On ollut hyvin vaikeaa ryhtyä toimeen vaatekaapin siivouksessa.

Kaverini kauhisteli järjestämääni pipoarvontaa, kun näimme viimeksi. Hän sanoi postauksen nähdessään naureskelleensa, että nyt se kauppaa siellä kauhtuneita pipojaan. Kiitos vaan suorasta palautteesta! Ilmeisesti moni muu oli samaa mieltä, koska pipoarvonta ei ottanut tulta allensa... Hahah! Täytyy sanoa, että kuva ei tehnyt pipoille oikeutta. Kävikin nimittäin niin, että meillä vieraillessaan kyseinen kaveri nappasi yhden pipoista matkaansa. Pipoarvonta osoitti, että toisen roska ei ole aina toiselle aarre, vaan se voi olla toisellekin roska. Kenties arvonnan epäonnistuminen kertoo siitä, että muilla on samaa ongelmaa kuin itsellä: tavaraa tulee ovista ja ikkunoista.

Mutta millainen on vaatehuoneen tilanne nyt? Katso alla olevia kuvia (vrt. aiempi tlianne)

 

No uskoinko Konmarin neuvoja? Kyllä ja en. Tehdäänpä tarkempi analyysi järjestelyfestareistani.

Kasaan vai ei?

Vastoin Konmarin neuvoja, en tehnyt vaatteista kasaa lattialle enkä tarkastellut vaatteita yksitellen päivieni ilostuttajia etsien. Sen sijaan tartuin vaatehuoneen ei-ilostuttajiin niillä sijoillaan ja jaottelin ne roskis-, kirppari- ja kierrätyskekoihin.

Taittelun jalo taito

Vastoin Konmarin neuvoja, en taitellut vaatteita pystyyn (ks. neuvot täältä). Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että vaatekaapissani ei ole vetolaatikoita, joten käytännössä pystyyn taitteleminen ei onnistuisi ilman uudenlaista säilystyratkaisua. Konmarihan ei suosittele uusien säilytysratkaisujen hankkimista uuden tavaran pelossa, vaan kehottaa etsimään laatikoita ja muita säilytysbokseja kotoa. Mielestäni perustaittelu toimii pienemmällä tavaramäärällä ihan hyvin, jos vaatteet eivät lisäänny (ja itsekseenhän nämä pikku pervot eivät sitä sentäs tee, vaan tarvitsevat siihen minun avustustani..).

Vaaterekin järjestys

Tottelin Konmaria siinä, että ripustettavat vaatteet kannattaa asettaa siten, että etuallalla on painavammat ja raskaammat vaatteet ja loppua kohden tankoon asetellaan keveämpiä vaatteita. Minulla ja varmasti monella muullakin on tapana asetella tankoon vaatteet juuri toisinpäin. Kuulosti hassulta asettaa heti ensimmäiseksi hääpuku pussissaan ja talvitakit, mutta Konmari on aivan oikeassa siinä, että näin vaatekaapin ilme kevenee huomattavasti. Nuo ensimmäiset vaatteet, joita siis harvoin käytetään, ovat ikään kuin silmistä pois heti, kun kaappiin kurkistaa. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kausivaatteiden säilytys

Toisin kuin Konmari suositteli, laitoin kesävaatteet omaan boksiinsa odottelemaan ensi vuotta. Konmari ei siis suosittele säilömään kausivaatteita vaan kirjan mukaan ne kaikki mahtuvat olemaan sulassa sovussa vaatekaapissa. Hmm... en tiedä onko Japanin vuodenajanvaihtelut aivan Suomen veroisia, mutta itse kyllä pidän siitä, että selkeät kesähepeneet ovat omassa boksissaan talven ajan. Tämä on mielestäni ihan mukava rituaali vuodenajan vaihtuessa eikä edes vie juurikaan aikaa. Säilytän ns. kausivaatteita vaatehuoneessa äitiyslaatikossa (jonka nimi pitäisi muuten olla vauvalaatikko tms), joten mistään varastosta tai kellarista vaatteita ei tarvitse lähteä hakemaan.

Henkarihifistelyä

Vaikka Konmari ei muistaakseni puhunut henkareista mitään erityistä, vaihdoin itse suurimman osan henkareista pienempiin ja kapeampiin. Tämä jos mikä lisää vaaterekin käyttömukavuutta, kun vaatteita mahtuu oikeasti siirtelemään. Ostin hopeanväriset henkarit Granitista ja kullanväriset klipsuhenkarit Zara Homesta (Budapestista tosin). Luonnollisesti takit ja painavammat jakut tarvitsevat edelleen jykevämmät henkarit, mutta kevyet mekot, paitapuserot ja topit pärjäävät hyvin ohuilla henkareilla. 

 

Nunu

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram