Ystäväni oli perheineen kesän alussa useamman viikon Floridassa. Hän lähetteli matkaltaan kaveriporukkamme whatsapp-ryhmään aina vain upeampia matkakuvia, jotka saivat toivomaan floridalaisia hiekanmuruja myös omien varpaiden väliin. Toteutimme yhdessä Q&A -postauksen, jotta myös muut saisivat nähdä näitä ihania kuvia ja kuulla lisää Floridasta.

Q: Mikä teitä vetää Floridaan uudestaan ja uudestaan?

A: Floridassa on ehdottomasti parasta aurinko ja lämpö. Sen lisäksi, että siellä saa varmuudella nauttia auringonpaisteesta, siellä on jokaiselle jotakin. Lapsille paljon ilmaisia leikkipuistoja vedellä ja ilman, huvipuistoja, eläinpuistoja sekä lämmin merivesi- ja uima-allas. Meidän lasten suurin huvi on kuitenkin bongata ja metsästää Floridan upeaa faunaa: gekkoja, kilpikonnia, rapuja, eläviä simpukoita ja perhosia. Useamman kerran bongattiin myös isompia otuksia kuten delfiinejä, manaatteja, rauskuja ja alligaattoreita, ja kaikki nämä ihan luonnossa eikä häkkien sisällä. Useasti lähdimme aamukävellylle joihinkin monista ilmaisista Floridan luonnonpuistoista.

Miami tarjoaa myös kattavan mahdollisuuden mennä seuraamaan maailman tason matseja, kun NHL-, NFL- ja NBA-liigapelit ovat automatkan päässä. Matsit ovat todella viihdyttäviä, vaikkei pisteistä ja palloista ymmärtäsikään. Niissä on niin paljon oheisohjelmaa ja näkemistä sekä tietysti syötävää ja juotavaa. Floridasta löytyy lisäksi maailman parhaat ja suurimmat outlet-liikkeet, joissa voi tehdä huikeita löytöjä pilkkahintaan! Jos isovanhemmat ovat mukana matkassa, olemme päässeet suuriin konsertteihin katsomaan maailmanluokan tähtiä, jotka eivät ole välttämättä Suomeen asti tulleet. 

Q: Missä päin Floridaa olette käyneet?

A: Olemme pääosin majailleet Lake worthin alueella. Vierailleet olemme Orlandossa, jossa löytyy kaikki huvittelupuistot maan ja taivaan väliltä niin aikuisille kuin lapsille: Legoland, Sea world, Disney World, Space center, Hollywood studios ja paljon muuta. Nyt viimeisellä kerralla kävimme myös Floridan Meksikonlahden puolella mm. Marco Island ja Captiva, joiden rantoihin ihastuimme täysin. Valkoisesta hiekasta ja simpukoista koostuvat turkoosin veden omaavat rannat ovat huikeita uimapaikkoja lapsiperheille, kun vesi on lähes 30 asteista eikä aaltoja ole nimeksikään. 

Q: Koska Floridaan kannattaa matkustaa säiden puolesta?

A: Olemme olleet Floridassa lähes kaikkina vuodenaikoina ja olemme aina tykänneet. Suomen talviaikaan siellä on kylmintä, yölämpötila saattaa laskea 10 asteen alapuolellekin. Paras aika matkustaa Floridaan on kevät ja syksy, jolloin lämpötila pysyy vuorokauden ympäri yli 20 asteen, mutta ei ole kuitenkaan liian kuuma. Kesäisin Floridassa voi säätiedotukset näyttää pelkkää ukkospilveä sadekauden vuoksi, mutta totuus on, että ukkossade voi kestää tunnin päivässä ja sitten taas paistaa ja kuumasti, joten se ei ole ainakaan meitä haitannut. Ihaninta säässä on ettei pitkähihasta tarvitse pakata mukaan laisinkaan (paitsi erittäin hyvin ilmastoituja kauppakeskuksia varten).

Q: Millainen on Floridan hintataso?

A: Nyt kun dollari vahva euroon nähden, siellä on ehkäpä vain hieman halvempaa kuin Suomessa. Ruoka ja esimerkiksi takeaway on hieman edullisempaa, ja niin myös vaatteet ja elektroniikka, kun osaa etsiä oikeista paikoista.

Q: Entä miten majoitus?

A: Majoituksena suosittelen ehdottomasti vuokraamaan hyvin kalustetun asunnon tai talon. Tämä ollut ainakin meidän perheelle huomattavasti hotellia parempi ja edullisempi vaihtoehto. Keittiö ja muut varusteet helpottavat elämää. Lisäksi ehdottomasti parasta tässä majoitusmuodossa on, että turisteja ei ole nimeksikään ja voi elää arkea kuin paikallinen.

Q: Miten sinne pääsee? Ja tarviiko kohteessa autoa?

A: Nyt pitkästä aikaa Finnair lentää taas suoria lentoja Miamiin, johon löytyy aika ajoin myös erittäin hyviä tarjouksia. Suora lento kestää 10 tuntia. Kentältä olemme vuokranneet auton ja ajelleet itärannikkoa tunnin matkan verran pohjoiseen asunnollemme. Auton vuokraus on Floridassa kyllä ehdottomasti välttämätöntä, mutta myös erittäin helppoa. Jopa itse ajelen 8-kaistaista motaria kuin kotonani. Jenkeissä kaikki on suunniteltu autoilulle vaivattomaksi, joten ajaminen siellä on helppoa.

Final question: Onko muita Floridaan lähtijöitä? Jos ei vielä ihan oikeasti niin ainakin haaveissa?

 

Nunu

ps. Tässä naisessa Suomi/maailma on menettänyt aikamoisen myynninedistäjän, mutta onneksi kaverit ja nyt myös Nunun blogin lukijat saavat nauttia hänen fiilistelyistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram