Näin sanoin ystävälleni täysin sanoihini uskoen vielä pari vuotta sitten. Puhuimme tästä blogistani ja hän sanoi, että minun kannattaisi ottaa itse kuvia siihen, koska "sinulla on sellaista luovuutta". Olin kuin puulla päähän lyöty. Minäkö luova?

Nyt kun mietin elämääni ja itseäni, en voi ymmärtää, että silloin pari vuotta sitten en pitänyt itseäni luovana. Olin kadottanut sen, mikä meissä kaikissa on sisällä lapsena, mutta jonka me niin helposti hävitämme vuosien varrella. Viimeisten parin vuoden aikana olenkin herännyt pohtimaan sitä, miten paljon itse asiassa koko ikäni olen halunnut luoda ja miten paljon olen itse asiassa myös luonut. 

Perheessämme ei taiteellisiin harrastuksiin patistettu. Ehkä pikemminkin tuntui siltä, että vain urheiluharrastukset ovat oikeita harrastuksia. Olenkin hakeutunut taiteellisiin harrastuksiin itsenäisesti tai harrastanut niitä kotona. Olen lapsena ja nuorena näytellyt, tehnyt videoita, jumpannut, tanssinut, harrastanut keramiikkaa, ommellut vaatteita itselleni ja muille, tehnyt korviksia ja muutenkin askarrellut vaikka mitä, olen maalannut ja piirtänyt. Itse asiassa on uskomatonta, miten luovasti olen lapsena löytänyt tien luovuudelleni. 

Jossain välissä hävitin tuon puolen itsestäni ja päädyin tilanteeseen, jossa aivan tosissani sanon ystävälleni, että minä en ole luova. Tämä blogi on itse asiassa ollut keskeisin syy sille, että olen löytänyt uudestaan luovuuteni. Perustin sen aikanaan juuri siksi, että löytäisin uudelleen asiat, joita tykkään tehdä ja joista nautin ja saan energiaa. Ei siis asioita, joita teen, koska niin pitää tai kuuluu tehdä, vaan asioita, joita teen itseni vuoksi. 

Miten sinä aikuisena käytät luovuuttasi?

Nunu

ps. kuvassa suunnittelemani ja tekemäni kuu-korvikset.

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
5/4 | 

Minäkään en yhdessä vaiheessa pitänyt itseäni luovana. Mutta kun asiaa miettii, niin tanssiminen oli luovaa, teatterissa työskentely oli luovaa - maskeeraus samoin. Miten en muka ollut luova? Nykyään luovuus näkyy blogin lisäksi, kotikosmetiikkaharrastuksessani, joogassa ja kodin sisustuksessa ainakin. :)

-R / Koti Kumpulassa

Nunu
Liittynyt4.11.2015
6/4 | 

Totta! Jännä juttu kyllä... omassa tapauksessa mietin myös, että ajattelin, että en ole tarpeeksi "taitava" niissä asioissa. Tosin eihän sitä tarvitse olla paras voidakseen toteuttaa itseään. Kiitos kommentista ❤

Fortheloveofla
7/4 | 

Nunu! Jännä tosiaan, että huijasit itseäsi, ettet ole luova. Luovuutesi mm lumosi minut.
Hyväsydämisyys, rehellisyys ja järjetön kauneus oli kans plussaa. Ihanaa, että toteutat oikeuttaisi toteuttaa itseäsi. Upeeta. Plus oot hauska. Kiitos vielä Antti Rinteen suoraan syliin lauseesta. Naureskelen sille edelleen.

Nunu
Liittynyt4.11.2015
8/4 | 

Voi ei, ihana kommentti ❤ nämä sanat painan sydämeeni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram