Melkein kaikkia Euroopan kaupunkejahan mainostetaan "pariiseina": Riika on "Baltian Pariisi" ja Budapest "idän Pariisi". Sitten on tietysti vielä the Pariisi. Mitäs se "pariisilaisuus" sitten näissä tapauksissa tarkoittaa? Ehkä kaunista rosoisuutta, kahvilakulttuuria ja boheemia fiilistä?

Teimme pienen perheemme kanssa to-su-matkan (sanontaa saa alkaa käyttää pidennetystä viikonloppumatkasta!). Budapest valikoitui matkakohteeksemme lyhyiden lentomatkojen, edullisen hintatason ja suositusten siivittämänä. En tiennyt Budapestista juuri mitään etukäteen, paitsi että siellä on kuulemma Buda ja Pest, ja että se on kuulemma kaunis. Muistelin myös oikein, että kaupungin halki virtaa Tonava kaunoinen. Niin ja tiesin toki, että unkari on suomen sukulaiskieli, ja että matka vaatii rahanvaihdon, sillä eurot eivät ole Unkarissa käytössä (vaikka niillä joissain paikoissa pystyikin maksamaan).

Mikäs siinä Budapestissa sitten oikein yllätti? Se, että siellä oli(si ollut) todella paljon nähtävää. Kaupunki oli yllättävän iso ja välimatkatkin melko pitkiä. Kauniita vanhoja rakennuksia ja kirkkoja on paljon, joten vielä jää koluttavaa mahdollisille seuraaville kerroille. Ruoka oli todellakin kivan edullista suomalaiselle kukkarolle. Ja vaikka Budapestiin on vain noin kahden tunnin matka, siellä oli vielä kesä!

 

Nunu

ps. Sori, että horisontti on vinossa tuossa vikassa kuvassa. On se jännä, että se näyttää luonnossa suoralta, mutta onkin sitten kuvassa vinossa 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Me ollaan käyty nyt jo 3 kertaa Budapestissa, siitä on tullut ihan suosikki, liikkuminen on helppoa ja siellä on edullista, lisäksi nähtävää riittää useammallekin kerralle. Tänä kesänä ollaan lähdössä taas Unkariin, tällä kertaa pääosa lomasta kulutetaan Balaton-järvellä ja vain pari yötä Budapestissa.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ooh, Balaton-järvi kuulostaa loistavalta! Oliskin kyllä erittäin hyödyllistä käydä samassa paikassa useampaan kertaan, pääsis ihan eri tavalla sisälle paikkaan. Täytyypä laittaa toi Balaton korvan taa (no niin, nyt se on siellä...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram