Mekko// Vila 
Kantoreppu// Manduca
Lapsi// oma, tai oikeammin lainassa maailmankaikkeudelta

"Mä oon tällanen äiti-ihminen", kirjoitti eräs vieras ihminen minulle lähettämässään tekstiviestissä, kun teimme kauppaa hänen kanssaan eräästä vaatteestani. Nainen oletti, että ymmärrän yhdestä sanasta - äiti-ihmisyydestä - hänen elämästään jotakin olennaista. Äiti-ihminen on sana, joka pitää sisällään aivan erilaisia merkityksiä kuin mitä isi-ihminen pitää. Paitsi, että eihän kukaan edes käytä sanaa isi-ihminen - ja jos käyttäisikin, se tarkoittaisi tasan miespuolista henkilöä, jolla on lapsi(a). 

Mutta mitä tarkoittaa äiti-ihminen? Saamassani viestissä sen merkityssisältö tarkoitti kutakuinkin tätä: Olen ihan ***vetin kiireinen ja alati väsynyt, kun mulla on näitä lapsia ja kaikkea muuta niihin liittyvää enkä tiedä, miten hitossa ehdin sen vaatteen hakea.

Sovimme, että jätän vaatteen taka-pihallemme muovipussiin. Sieltä äiti-ihminen kävi noutamassa sen jossakin ihmeen välissä töiden, lasten päiväkotien ja harrastusrumban välissä. No, ei tämä toinenkaan äiti-ihminen olisi ollut kotona silloin, vaan huiteli pitkin kaupunkia omissa menoissaan. Vaikka olenkin äiti, kieltäydyn kutsumasta itseäni äiti-ihmiseksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että en ottaisi äitiyttä vakavasti. Se on varmasti elämäni tärkein rooli, mutta ei suinkaan ainoa. Onneksi perheessämme on myös isi-ihminen. 

Nunu

 

ps. Se on kuitenkin minulle ihan ok, jos sinä haluat kutsua itseäsi äiti-ihmiseksi

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Äiti Ihminen- kuulostaa kuin joltain diagnoosilta, sairaus, johon ei halua sairastua. Äiti ja ihminen ovat kaksi kaunista sanaa-johon molempiin assosioin hyviä ja lämpimiä ajatuksia. En halua tosin yhdistää niistä äiti ihminen käsitettä. No thanks, doesn't make me a worse mom.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram