Ajattelin vinkata teille muutamaa viime aikoina lukemaani tuoretta kirjaa. Laitoin pienet tekstinäytteet mukaan postaukseen ja suositukseni siitä, kenelle kirja voisi sopia.

 

PAULIINA VANHATALO: KESKIVAIKEA VUOSI

Kohtauksen voisi kirjoittaa tragedian huipentumaksi, hetkeksi joka arkipäiväisyydessään ja lannistavuudessaan katkaisee kamelin selän: Kirjailija on saapunut kuntoutuskurssille toipumaan masennuksestaan.
Hänelle annetaan tehtäväksi rakentaa aarrekartta aikakauslehtien kuvista ja otsikoista. Aarrekartan tarkoitus on motivoida, tehdät unelmat näkyviksi, antaa suuntaa.
Materiaaliksi annetut lehtikasat on käyty läpi ennenkin. Edeltävät kuntoutujaryhmät ovat jo leikelleet lehtiä, poimineet itselleen parhaat kuvat, parhaat otsikot, parhaat haaveet.
Hän leikkelee silti, hyödyntää sitä mikä on jäänyt jäljelle.
Sitten hän avaa erään lehden kulttuurisivun, löytää teoksensa lyttäyksen.
Voiko alemmaksi päätyä?

Kenelle ja mihin tilanteeseen suosittelen? Vanhatalon kirja on omaelämäkerrallinen kirja, jossa pääsee seuraamaan keskivaikeaan masennukseen sairastuneen kirjalijan vuodenkiertoa. Voisi kuvitella, että kirja on aiheen vuoksi raskasta luettavaa, mutta oikeastaan se on aika kepeä - tai sanottaisiinko, että siinä on elämän kaikki puolet. Kirjasta voi saada vertaistukea niin masennusta sairastavat kuin introvertit äiditkin ja aivan varmasti myös näiden puolisot! Mielestäni kirjaan sisältyy myös sanoma itsensä hyväksymisestä ja elämän järjestämisestä niin, että se sopii omaan pirtaan.

 

********

 

PIRKKO SAISIO: MIES, JA HÄNEN ASIANSA

- Itse se on tehtävä, sanoo rouva Perinnepurjelaiva ja nousee hankalasti tuolista, niin kuin hänen ikäisensä ja kokoisensa naiset tuolista nousevat. - Itse itsensä on ihmisen koottava, pienistä palasista, ei auta. Joskus on mentävä sinne savisille rannoille asti, että löytyvät, palaset ja kaikki. Aika ajoin on jokaisen mentävä, ja aina yksin. Ei siinä auta klinikat eikä kapselit, ei viina eikä viihde. Eikä minkäänlaiset hengelliset helppoheikit. Itse ja yksin on ihmisen upottava, ja vasta sitten saa ruveta nousemaan, kun jalat ensimmäisen kerran ottavat pohjaan. Jos siitä vielä pintaan pääsee, sitten kaikki on hyvin. Jos ei pääse, niin aika hyvin ovat asiat silloinkin. Mutta jos ihminen ei sitä retkeä tee, ei edes yhtä kertaa elämänsä aikana käy pohjassa kääntymässä, jää ihminen itselleen tuntemattomaksi. Silloin, ja vasta silloin, on ihminen hukassa.

Kenelle ja mihin tilanteeseen suosittelen? Saision kirjat ovat taattua laatua ja niin on tämäkin. Kirjassa seurataan viikon verran erään miehen elämää, mutta paljon ehtii siinäkin ajassa tapahtua. Saision kieli on tarkkaa, mutta samalla jouhevasti etenevää. Itse tarina on mielenkiintoinen, jopa jännittävä ja pitää lukijan otteessaan loppuun saakka.

 

********

 

LORI NELSON SPIELMAN: KYMMENEN UNELMAANI

Jokin kiinnittää katseeni samassa paikassa, josta löysin samppanjan. Mikä pilkistää mokkaloafereiden takaa? Kurotan ottamaan sen. Se on ohut kirja, jossa on kuluneet ja halkeilleet punaiset nahkakannet - luultavasti päiväkirja. Sen ympärillä on haalistunut keltainen nauha, ja sydämenmuotoisessa pakettikortissa lukee: Rakas Brett, lue tämä vasta kun olet voimissasi. Kohota tänään malja meille. Olimme melkoinen kaksikko. Rakkaudella, äiti.
Sivelen sormellani käsin kirjoitettua viestiä. Äidin käsiala ei ollut kovin sievää, vaikka kauniilta ihmiseltä olisi odottanut kauniita kirjaimia. Kurkkuani kuristaa. Äiti vakuutti, että kaikki päättyisi onnellisesti, mutta silti hän aavisti että jonain päivänä tarvitsisin lohdutusta. Hän säästi tätä päivää varten samppanjansa ja antoi huomiseksi välähdyksen omista ajatuksistaan ja pohdinnoistaan.

Kenelle ja mihin tilanteeseen suosittelen? Tässä on sopivan kevyttä, mutta hyvin kirjoitettua kesälukemista haaveilijalle. Kirja voi saada omat jumiutuneet ajatukset liikkeelle ja muistutella unelmista, joita voisi toteuttaa.

 

********

 

+ 1 

 

HANNE VALTARI & SATU RÄMÖ: UNELMAHOMMISSA. TEE ITSELLESI TYÖ SIITÄ MISTÄ PIDÄT
Tätä bonuskirjaa en ole vielä lukenut (ks. postaukseni aiheesta täällä).

Kenelle ja mihin tilanteeseen suosittelen? Minulle nyt ainakin!

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram