Vai fretin makuupussi, käsinukke tai kenties kipsijalan suoja?

Kantapäänkäännöksen ja kiilakavennuksen jälkeen neulominen tuntuu mielettömän helpolta ja homma etenee vauhdilla. Yhdessä illassa saan tehtyä sukan loppuun saakka ja enää pitää päättää roikkuvat langat.

 

Mutta sitä ennen pitää pitää tehdä ensisovitus eli ei muuta kuin 14-v tytär koklaamaan sukkaa. Ai luoja, että saatiin hyvät naurut! Tyttärellä oli hieno kommentti kokeilun jälkeen: "tämä sukka on yksilöllinen". Kohteliaasti ja kauniisti sanottu :)

Sukkaohjekuvastossa neuvotaan myös höyryttämään valmiit sukat kevyesti, mutta en usko sen muuttavan tekelettä hienoksi villasukaksi.

Sen verran sain itseluottamusta ja intoa tästä projektista, että aion kyllä neuloa itselleni ne joululahjasukat, joista aiemmin mainitsin. Ei tuo neulominen pöllömpää hommaa ole, ja villasukat (tai lapaset) ovat sen verran pieni projekti, että sen jaksaa valmiiksi asti tehdä. Villapaidasta ei kyllä kannata edes haaveillakaan.

Jos olet oikein innostunut, suosittelen kaunista kirjaa Rakas villasukka. Siihen Suuri käsityö -lehden toimitus on kerännyt 40 kauneinta ohjetta. Kirjan lopusta löytyy myös erittäin selkeitä ohjeita meille vähemmän neuloville. Tällainen kirja olisi pitänyt olla käsissä heti haasteen alussa, olisin välttynyt monelta kysymysmerkiltä ja ihmettelyltä.

Kommentit (3)

Vierailija

Mulla on noi samat langat ja ohjeet, mutta en pysty en kykene aloittamaan neulomista.... olen ihan varma etten saa minkäänlaista sukkaa muistuttavaakaan aikaiseksi... Kääk! T: Marja marjanmaa.blogspot.com

Seuraa 

Kategoriat