Pururadalla on niin kiva juosta!

Maanantaina oli vuorossa Kaikkien aikojen helpoimman juoksukoulun viimeinen juoksusatsi ennen 5 kilometrin juoksua. Ja mikäs oli juostessa, kauniissa auringonpaisteessa ja lähes kymmenen asteen lämmössä!

Töistä autolla posottaessani päätin lähteä heti kotiin tultuani samantien lenkille. Auto parkkiin, juoksuvermeet päälle ja menoksi. Eka lenkki ilman otsapantaa ja hanskoja, wuhuu!

Suuntasin viikonvaihteen tapaan lähistön pururadalle. Kepeästi kulkee jo, ja pystyn juoksemaan myös ylämäet ilman puolikuolemaa. Hengästyn toki, mutta ei tunnu pahalta ja hyvin jaksaa vetää viiden minuutit vedot. Kauemminkin jaksaisin varmaankin juosta... No, sehän testataan kohta!

Olen ajoituksen mestari! Lenkille lähtiessäni iskin aurinkolasit silmille ja nautin koko matkan ihanasta auringonpaisteesta. Kotiin takaisin jolkotellessani huomasin tummien pilvien kerääntyvän taivaalle, näytti ihan kuin ukkonen olisi alkamassa. Pikainen suihkussa käynti ja Emmerdalea tuijottamaan ja eiköhän siinä samassa rakeet iskeneet ikkunaan! Päivän opetus: älä vetkuttele vaan lenkille heti, kun aurinko paistaa :)

Huomioita:

- olen oppinut juoksemaan, ainakin joten kuten
- juoksu tulee jäämään osaksi harjoitteluvalikkoani, mutta tosijuoksijaa tai maratoonaria minusta ei taida tulla. Juoksen jatkossa lähinnä 13 v. valkun kaverina ja mieluusti tasamaalla pururadalla.
- uskon selviytyväni 5 km haasteesta. Jännä nähdä, onnistunko!

Sää: lähtiessä kaunis, aurinkoinen kevät ja lähes 10 astetta lämmintä, kotiin palattuani sateinen, viileä kevät ja lämpötila tippui 5 astetta!

P.S. 13 v. valkku ei lähtenyt lenkille tänään mukaan. Hänellä oli mielessään jotain ihan muuta. Ihana vastaleivottujen sämpylöiden tuoksu tervehti eteisessä, kun tulin lenkiltä kotiin. Kuppi kahvia ja kunnon sipaisu voita lämpimän sämpylän päälle, nam! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat