Tämän viikon 7 x seteissä juostaan minuutti pidempään per setti eli yhteensä lenkki pitenee seitsemällä minuutilla. Kuulostaa sellaiselta, että se on tehtävissä ilman jättimäisiä ponnistuksia. No, saa nähdä, miltä tuntuu.

Back to the basics eli jälleen asvaltille. Uudet minuuttilukemat appsiin, vilkaisu lämpömittariin ja pikainen käynti pihalla. Hitsi kun tuntuu kylmältä keli, vaikka ei ole kuin aste pakkasta. Pelkällä topilla ei taida nyt kyllä paperinohuen takin kanssa pärjätä.

Kaappien kätköistä löytyi laskettelussa alimpana puserona käyttämäni pitkähihainen tekninen paita. Pistin sen alimmaksi, mutta housuiksi valitsin juoksuhousujen alle jumpassakin käyttämäni capripituiset housut. Hanskat, otsapanta korvien suojaksi ja heijastinliivit päälle ja menoksi.

Arki-illat ovat niin täynnä kaikenlaista ohjelmaa, että juurikaan ennen yhdeksää ei liikkeelle kyllä ehdi lähteä. Niinpä reittivalinnaksi valikoitui niin sanotusti turvallinen reitti keskellä asutusta eli eipä yksinään tee juurikaan mieli lähteä minnekään lenkkipoluille. Aika ja matka ainakin sujuu vikkelästi, kun kurkkii samalla talojen valoisista ikkunoista sisään.

Miksi ensimmäiset juoksuminuutit aina tuntuvat hankalimmilta? Oli se sitten kaksi, kolme tai neljä minuuttia, aina se tuntuu yhtä hankalalta. Ensimmäisen setin kun saa läpi, loput kyllä soljuvat kuin itsekseen. Aika ovela tämä minuutin lisäys per viikko kyllä on - keho ehtii tottua juoksemiseen ja minuuttien lisäykset eivät oikeastaan tunnu enää miltään. Aivan yhtä hyvin jaksaa juosta kolme tai neljä minuuttia, ei eroa.

Viimeiseen ripeään kymmenminuuttiseen kävelyosuuteen pitäisi kyllä olla joku ekstratakki mukana, sillä vilu ehtii aina tulla, ennen kuin kotiin pääsee. Pakkanen oli ehtinyt kiristyä vielä asteen verran eli aika vilakassa kelissä sai kyllä juosta. Kuvassa juoksuosuudet ovat jo takana ja pikkuinen hymykin vielä löytyy. Ja oli kyllä pimeää.

Huomioita:

- asvaltilta oli poistettu hiekat, jeee! Juokseminen huomattavasti kivempaa.
- kännykkä heiluu ikävästi taskussa. Lainasin tytöiltä vyötärölle laitettavan vyön, johon kännykkä napakasti mahtuu. Loistava lisä juoksuasusteisiini.
- juoksu alkaa sujua, kumma kyllä

Sää maanantaina 31.3.2014: maaliskuu päättyi parin asteen pakkaseen, onneksi tuuletonta, mutta tosi kolean tuntuista

Kommentit (2)

Hei!

Kiitos Sinulle ja MeNaisille tästä mielenkiintoisesta juoksublogista ja -projektista! En pidä juoksemisesta ollenkaan, mutta 5 km olisi itsellenikin hyvä haaste. Joskus myöhemmin sitten. ;=) Tsemppiä!

Jaana

Kiitos tsempistä! Jos ei vielä juoksu maita, niin voit osallistua Mimmien Vitoseen 17.5. klo 14.00 vaikka reippaasti kävellen. Ja muista ikuistaa somejuoksusi faceen, instaan tai twitteriin :) 

 

Sari

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat