Neulon villasukat Roosa-langoista

Ai luoja. Kaikkeen sitä ihminen ryhtyykin. Peukalo keskellä kämmentä, ja lupaan neuloa villasukat. Mutta minkäs teet, toimeen vaan. Ja miksi juuri nyt - no tietenkin koska lokakuu on Roosa nauha -kuukausi, ja Me Naiset on vahvasti mukana tukemassa Roosa nauha -keräystä. Kannan siis korteni kekoon mm. tällä tavalla. Jos vaikka saisin taas haasteeseen mukaan väkeä ja sitä kautta ihmisiä osallistumaan erilaisiin Roosa-tempauksiin.

Taito Group ja Pirkanmaan Kotityö sekä Suuri Käsityö ovat ystävällisesti luvanneet auttaa minua. Taustavoimien puutteeseen tai huonoihin ohjeisiin tämä haaste ei siis voi kaatua! Taito Group on Syöpäsäätiöiden Roosa nauha -keräyksen virallinen kumppani, ja heillä on aivan ihania Roosa nauha -sukkalankoja. Siitähän tämä koko hullu ajatus oikeastaan lähti, heidän ihanista langoistaan... He ovat myös julkaisseet Roosa nauha sukkaohjekuvaston, jossa on mitä upeimpia villasukkamalleja ohjeineen.

Valkkasin ohjekirjasen loppupuolelta yhden mallin. Ensinnäkin nimi Haave sopii loistavasti tähän projektiin - haaveena on, että saisin ensin yhden sukan valmiiksi, ja sitten vielä toisenkin. Ja vielä sen näköiset sukat, että voisin jopa pitää niitä. Toiseksi ohje vaikuttaa helpohkolta - ei turhia kiemuroita ruusujen tai muiden kuvioiden muodossa vaan silkkaa raitaa vaan. Kolmanneksi ohjeen yläkulmassa on vain yhden lankakerän kuva, mikä tarkoittaa Onnistuu helposti -ohjetta. Näin ohjetta katsomalla vaikuttaa siis sellaiselta, että jopa tällainen käsityötaidotonkin EHKÄ voisi tästä selviytyä.

No, se jää nähtäväksi.

Viikonloppuna homma alkaa. Olen ajatellut väsätä tästä blogipostausten lisäksi alle minuutiksi leikatun videon tai pari, jossa tumpelo kertoo ja näyttää, miten homma käy. Youtube ja tubettaminen ja vloggaaminen ja mitä näitä kaikkia onkaan - pitää pysyä trendien aallonharjalla. Ensin kyllä pitää aloittaa googlettamisella, että selviydyn neulontakielestä: kiila-, yliveto- ja sädekavennukset ja ristikkäin luomiset eivät ole ihan vielä selvää pässinlihaa minulle.

Onneksi aloitan näin kuukauden alkupuolella, ehken saan jopa lokakuun aikana molemmat sukat valmiiksi. Jos haaste onnistuu, olen ihan mielettömän ylpeä itsestäni. Taitaa joku muukin ällistyä tässä ympärilläni, sillä tietävät kyllä käsityötaitoni...

Tule mukaan tekemään hyvää! Katso menaiset.fi/roosanauha mitä kaikkea voi tehdä tai osallistu vaikka tähän sukkahaasteeseen! Nopskat ja osaavat tekevät tietenkin vaikka koko suvulle Roosa-sukat joululahjaksi!

www.menaiset.fi/roosanauha

www.taitopirkanmaa.fi/roosanauha

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat