Viimeinen lenkki ennen lauantaita

Tiistain sateiden jälkeen keskiviikkoillan aurinkoinen keli oli mitä mainioin viimeiselle juoksulenkille ennen lauantain Mimmien Vitosta. Tällä kertaa lähdimme uusiin maisemiin 13 v valkun kanssa eli suuntasimme auton nokan kohti Tuusulanjärveä. Juoksu kulki kepeästi, oikea lonkka hieman kiukuttelee, mutta eiköhän se vielä lauantainkin lenkin kestä mukana. Päätimme lenkkimme Onnelan kieppeille ja nautimme kauniista Tuusulanjärvestä ja venyttelimme oikein kunnolla koko kropan laiturilla.

Ennen Mimmien Vitosta en aio enää juosta yhtään, käyn korkeintaan normijumpissa ja palauttavalla sauvakävelylenkillä. Pitää säästellä voimia, että lauantaina sitten jaksaa juosta 5 km yhteen putkeen.

Vikke vikana vinkkinä annan ohjeet kengännauhan solmimiseen. Urpoako? Niin minäkin luulin, kunnes kenkiä ostaessani asiantunteva myyjä testasi, josko osaan solmia juoksukenkien kengännauhat. No haloo, kai nyt kengännauhat osaan solmia! No enpä osannut. Tässäpä video, jossa kerron ja näytän, miten ne oikeaoppisesti solmitaan. Tapoja on toki useita, ja taisi jossain MeNaiset SPORTissakin kerran jotain juttua tästä olla. Mutta tässä yksi tapa, ole hyvä! Jos et jaksa videota katsoa, niin alla myös kuvasarjaa oikeaoppisesta kengännauhojen solmimisesta. Ja voin muuten taata, että näin kenkä seuraa jalkaa ja pysyy napakasti jalassa eivätkä jalat hölsky kenkien mukana. Ihan eri tuntuma.

Kengän yläreunassa on kaksi reikää vierekkäin. Ehkä olet miettinyt, kuten minäkin, että miksiköhän. No tarkoitus on sujauttaa naru siitä uloimmasta läpi, ulkopuolelta sisäpuolelle, tehdä silmukka ja tehdä samalla tavalla toisellekin puolelle.

Ala kiristää kengännauhoja alhaalta asti, napakasti. Kiristä nauhoja tasaisesti, koko kengän matkalta. Kengännauhat pitää olla kireällä.

Sujauta oikeanpuolimmainen kengännauha vasemman lenkin läpi yläpuolelta ja vasen nauha oikeanpuoleisen lenkin yläpuolelta.


Kiristä. Varmista vielä, että nauhat ovat tarpeeksi tiukalla. Heiluta ja kiristä ensin oikeanpuoleista nauhaa, sitten vasemmanpuoleista ja toista tätä pari kertaa.

Sitten vain solmu ja tadaa, lenkille vaan!

Nyt vaan oikeanlaista tankkausta, verryttelyä ja venyttelyä. Seuraavan kerran tapaamme lauantaina tositoimessa lenkkipolulla ja somessa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat