Aamupäivällä kävimme sisaren kanssa lehmälän lenkillä eli kävelimme lähimaatilalle katsomaan, josko lehmät jo olisivat pihalla. Meitä jännittää, onko yli 20 vuotias Satanen-niminen lehmä edelleen elossa, viime syksynä oli jo kovin laiha ja raihnainen... Ei vielä näkynyt lehmiä, mutta lenkki oli kiva, pelkkää rauhallista käppäilyä ja muuttolintujen bongaamista. Kiuruja, joutsenia - kesä lähestyy kovaa vauhtia.

Ajattelin viettää juoksuttoman päivän, sillä tuuli oli melkoinen ja pohjoisen puolelta tuivertaessaan kylmäkin. Päivän mittaan tuli myös herkuteltua ja harrastettua hyötyliikuntaa haravoinnin muodossa, ajattelin, etten millään jaksa juosta. Iltasella tuuli kuitenkin alkoi tyyntyä ja mietin, josko kuitenkin kävisi sipaisemassa viimeisen 3 + 1 setin tältä viikolta. Kevyesti siis taas päälle, matkaan ja heppojen jälkien perässä juoksemaan.

Kyllä oli taas niin ihana keli, että aivan huikeaa! Aurinko paistoi, oli kyllä hirmu viileää, mutta se hiljaisuus ja ihana rauha! Maajussit eivät myöskään vielä olleet kärränneet sianpissaa tai muuta karsealle haisevaa aineista pellot täyteen, joten ilma oli raikas.

Valkku jäi tällä kertaa sohvan pohjalle telkkaria tuijottamaan, joten sain rauhassa juosta omaan hitaaseen tahtiini. Ihailin maisemia, kuuntelin taskustani appsista kuuluvaa tilulilulii-ääntä ja juoksin ja hetken päästä tilulii-ääntä ja kävelin. Helppoa kuin heinänteko.

Takaisin juostessani pääsin yllättämään mökkinaapurimme ja heidän koiransa. Eivät ole koskaan nähneet minua juoksemassa, joten eivät meinanneet minua tuntea. Koirakaan! Mökkinaapurin tsemppauksen voimalla jaksoin hyvin juosta setit loppuun saakka.

Huomioita:

- yksin juostessa tulee katseltua enemmän maisemia ja juostua hitaammin
- sulaisipa kotopuolen pururata, niin pääsisi juoksemaan muualla kuin asvaltilla
- kannattaa odotella kovan tuulen laantumista, varsinkin aakeiden laakeiden peltojen halkaisemilla hiekkateillä
- juoksu kaksi päivää peräkkäin sujui yllättävän hyvin

Sää lauantaina 29.3.2014: pari astetta lämmintä, kolea pohjoistuuli, ihana auringonlasku

Kommentit (0)

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat