Asiantuntijan avustuksella uudet, hienot ja ennen kaikkea toimivat juoksujalkineet.

Eikä siinä kaikki. Kaksi viikkoa juoksu- ja jumppakieltoa vielä päälle. Ja kaikki vain siksi, että minä pöljäkepää juoksin huonoilla kengillä niin kauan. Polven sivusiteen tulehdus molemmissa jaloissa, great.

Eli jos en olisi juuri ostanut uusia juoksukenkiä, niin nyt ne olisi ehdottomasti pitänyt hankkia ja oikein lääkärin määräyksellä. Ei sieltä lääkäristä aina pelkästään lääkereseptin kanssa pois lähdetä vaan tällä kertaa myös erinomaisten ohjeiden kera. Satuin ilmeisesti jollekin polvispesialistille, sillä neuvot ja opastus olivat sitä luokkaa, että epäselväksi ei jäänyt huonojen kenkieni aiheuttama kipu ja ongelmat jalan ja polven asentoihin juostessa. Lisäksi sain lähetteen fyssarille oppimaan hyviä, polvea stabiloivia harjoitteita sekä saamaan konsultaatiota askelluksestani. Painelen sinne hienot, uudet juoksukengät jalassa, tosin autolla, en juosten. Pari viikkoa keskityn vain keskivartalon harjoitteisiin, enkä tarkoita sillä nyt sitä perinteistä eli syömistä ja juomista vaan salitreeniä polvia rasittamatta. Jopa rakastamani BodyBalance pitää jättää tauolla nyt pariksi viikoksi, siinä kun ollaan tiukasti polvien päällä erilaisissa asennoissa.

Mitä opin uusien juoksukenkien ostamisesta? No ainakin sen, että ennen juoksukenkien hankintaa kannattaa tehdä jalka-analyysi ja vasta sitten lähestyä kenkävalikoimaa. Näin hurjalta se nimittäin näyttää, ja millä ihmeellä tällaisesta viidakosta kukaan mitään osaa valita, ainakaan juuri niitä omille jaloilleen tarkoitettuja ja sopivia?

Vaihe kaksi on nykäistä hihasta asiantuntevaa myyjää opastamaan oikean kengän valinnassa. Tässä vaiheessa ei kannata katsoa hintaa tai väriä tai sitä, että näyttävätkö kengät hienoilta. Ominaisuudet ja tarkoituksenmukaisuus ovat nyt ne avainsanat. Ja tämä selviää asiantuntijan avulla. Hän valitsee sinulle suuresta valikoimasta juuri sinulle ne sopivimmat, ja sinun tehtäväksi jää kokeilla ajan kanssa, mitkä ovat ne juuri sinun jalkoihisi parhaimmilta tuntuvat. Juoksukenkiä ei voi lähteä valitsemaan kiireellä, siinä menee aikaa. Fiilistele, juokse kaupassa, tunnustele. Kokeile useampia kenkiä.

Kun ne parhaimmat löytyvät, pistä merkki ja malli mieleen. Juoksukengät eivät ole mitenkään edullisia, mutta tämä satsaus kannattaa tehdä, nimimerkillä elävä todiste. Tarkan euron ihminen jää kenties odottamaan, josko valitsemansa kengät sattuvat lähiaikoina olemaan tarjouksessa ja saattaa näin säästää sievoisen summan. Itse olin jo niin helisemässä vanhojen kenkieni kanssa ja töpinässä uusien, kustomoitujen pohjallisteni kanssa, että ostin siltä istumalta uudet kengät. Hienot, hyvät, jollen sanoisi loistavat jalkoihin. Pienenä pikanttina yksityiskohtana kengänpohja, joka on Continentalin rengasseosta. Ehkä näillä kengillä pääsee lujaa jatkossa...

Nyt harmittaa nököttää täällä mökissänsä eikä pääse fiilistelemään uusien kenkien kanssa noin upeaan keliin. Tyhmästä päästä ja tyhmistä kengistä kärsii koko keho :( Uudet juoksukenkäni ovat kyllä niin hyvät, että olen niitä pitänyt ihan muutenkin vaan, pihalla touhutessani ja kaupassa käydessäni. Ovatpahan jalkani ainakin oikeassa asennossa, jollei muuta.

Kommentit (0)

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat