Aamulla rauhallista joogaa ja lonkat alkavat tuntua jo omilta. Mielessä työkavereiden kannustava "imbesilli!" -huuto kaivan kaapin kätköstä Asicsin lenkkarini. Jos jotain opin ekasta juoksukeikasta ja työkavereiden ohjeista (kuka imbesilli juoksee jollain goreulkoilukengillä???) niin sen, että kunnon juoksukengät ovat kaiken a ja o. Mainoksissa olen nähnyt hyviä juoksukenkätarjouksia, mutta en ole saanut lähteneeksi kauppaan. Siispä kokeilen ihan pokkana vanhoja lenkkareitani. Ei ne ainakaan huonommat voi olla kuin ulkoilugoretex-kenkäni...

Lauantain keli on mitä aurinkoisin ja ihanin ja ensimmäinen tenkkapoo tuleekin vaatetuksen suhteen. Mitä tuollaiseen keliin puetaan päälle? Päädyn erittäin keveään asusteeseen eli jumppahousuihin (polvipituiset), lyhythihaiseen tekniseen jumppatoppiin ja kuoritakkiin. Tuuli on kyllä melkoinen, mikä pistää hieman arveluttamaan. Ja eihän siitä ole kuin pari päivää, kun lunta tuli vaakatasossa. No, päätän juosta vaikka kovempaa, jos kylmä tulee.

Olen myös ladannut intervallitreeniin sopivan appsin android-puhelimeeni. Ei muuta kuin appsi päälle ja reipasta kävelyä! 13 v tyttäreni lähtee valmentajaksi ja kannustajaksi mukaan. Tosin alkumatkan kannustus on tyyliin "ei kukaan voi kävellä noin hitaasti, hopihopi, piti kävellä reippaasti!" "no vauhtia nyt!". Mutta onneksi valkku lähti mukaan, sillä apps ei jostain syystä hälytä 10 minuutin jälkeen. Näin ollen valkun tehtäväksi jää manuaalisesti tsekata kelloa ja hihkaista minulle milloin juoksu alkaa ja loppuu. Tosin iskee matkan varrella omaan iPhoneensa 2 + 1 minuuttiset, joten ihan nenä kiinni kännykässä ei tarvitse koko matkaa kulkea.

Setit kulkevat huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Ehkä kengät, ehkä se, että keho ei enää ole niin järkyttynyt kuin edellisellä kerralla. Been there, done that. Henki kulkee, vauhti on tosin hidas (valmentajan harmiksi), mutta juoksu kulkee ja kävelyn aikana palautuu mukavasti. Ei tämä vielä kivaa ole, mutta tuntuu siltä, että ehkä tästä voi selvitä hengissä. Testistä siis, puolen tunnin tai viiden kilsan juoksusta yhtämittaa en olisi niinkään varma... Maanantaina taas linjoilla. Silloin vuorossa ensimmäisen viikon viimeinen 7 x 2 minuuttia juoksua ja minuutti kävelyä.

Huomioita:

- vaatetta oli sopivasti, mutta kenkiä pitää harkita. Ehkä pitää mennä kenkäkauppaan.
- otsapanta tms olisi ollut hyvä, viima kävi ikävästi korviin, vaikka melko lämmintä olikin
- yllättävää, miten paljon paremmin juoksu sujui nyt toisella kerralla
- taas ylämäkiä juoksuosuuksilla, vaikka vaihdoin lenkin suuntaa kokonaan, kova vastatuuli ei tehnyt hommaa yhtään helpommaksi, paluumatka taas sujui mukavassa myötätuulessa helpommin
- ennen seuraavaa lenkkiä pitää ladata uusi apps ja kokeilla, että se toimii ja piippaa tarpeeksi kovalla äänellä

Sää lauantaina 22.3.2014: auringossa + 13 C, varjossa + 6 C, kova tuuli, jalkakäytävillä vielä runsaasti hiekkaa

Kommentit (1)

Seuraa 

Kategoriat