Villasukan neulomisen pahin vaihe. Ainakin sellaiselle neulojalle, joka yrittää selvitä haasteesta omin voimin, videoiden ja kirjoitettujen ohjeiden avulla. Varmaan onnistuu sellaiselta neulojalta, joka on joskus jotain neulonut, mutta tällaiselle umpiotampiolle haaste tuntuu ylitsepääsemättömältä. Että voikin ihminen tuntea itsensä tyhmäksi. Katson Suuri käsityö -lehden videon useampaan otteeseen, luen ohjeita sukkaohjekuvastosta. Enkä ymmärrä. Tai siis ymmärrän ja teen just niin kuin ohjeissa sanotaan, mutta jossain menee kyllä pahasti pieleen. Kantapää näyttää siltä kuin se olisi nukelle tarkoitettu. Jättipaksu nilkan kohta ja barbin kantapää, jep jep...

Jatkan silti hommaa, tulkoon tästä sukkatekeleestä harjoituskappale ja seuraavan sukan neulon jossain osaavassa seurassa. Lohdutuksen sanoja ja tukea saan ystäviltä "olisinkin ollut hämmästynyt, jos olisit heti kertalaakista Anu Harkki -tasoista jälkeä tehnyt", "vähän enemmän kun neulot, niin alkaa käsialakin tulla nätimmäksi" ja niin edelleen. Enpä aiemmin tiennyt, että neulomisessakin voi olla oma käsialansa (tai no, kun tuota tekelettäni katson, niin huomaan kyllä jäljen olevan tavattoman rumaa sukkaohjekuvastoon verrattuna). Ja Anu, ei pelkoa, täältä suunnasta ei todellakaan ole tulossa pahaa kilpailijaa sinulle.

Oheisesta linkistä kannattaa klikata, jos haluat katsoa videon, jossa Suuri käsityö -lehden osaava toimittaja näyttää kantapään käännöksen vaihe vaiheelta https://www.youtube.com/watch?v=asmHJxUxkEE . Samasta paikasta löytyy myös muita hyviä videoita mm. varren ja teräosan neulomiseen.

Kommentit (2)

Hei, ensi kerralla kannattaa neuloa koetilkku ja verrata sitä langan vyötteessä olevan suositustiheyteen ( x silmukkaa / 10cm) ja kokeilla eri kokoisilla puikoilla, saatko saman tiheyden aikaan.

Voi että nauratti!! Tosi yksilöllinen mutta harjoitus tekee mestarin,ainakin jonkinlaisen.

Itse luon silmukoita n.48,eli 12 puikkoa kohden,riippuu vähän langasta.Vanhan äitini tavoin puran itsetehtyjä villaneuleita joita löytyy kirppiksiltä.Niistä saa halvalla hyvää lankaa,jos viitsii tehdä sen työn,on tosi kierrätystä.Kantapään teko oli pitkään haaste ja muutaman kuukauden paussi jo panee miettimään,miten se taas olikaan...

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat