Tulkoon taivaalta vaikka vanhoja ämmiä, minähän juoksen!

Kävin pari päivää sitten reippaalla sauvakävelylenkillä testaamassa, miltä kintut tuntuvat parin viikon levon jälkeen. No hyviltähän ne tuntuivat! Uskottava se on, lepokäskyt kannattaa ottaa vakavasti ja malttaa olla hetken paikoillaan, se palkitaan nopeampana toipumisena ja entistä ehompana fiiliksenä.

Sauvakävelylenkistä innostuneena lähdin sunnuntaina juoksemaan pitkästä aikaa. Ajattelin vetää 10 minuutin reippaan kävelyn päälle 5 + 1 intervalleja eli viisi minuuttia juoksua ja minuutti aina välissä vauhdikasta kävelyä. Settejä ajattelin ottaa varovaisesti alkuun vain neljä eli lähinnä testata, miten juoksu kulkee ja miltä tuntuu, erityisesti polvissa.

Päivän mittaan arvoin, milloin lähtisi. Taivaalta tuli vuoroin vettä ja lunta, aurinko paistoi ihanasti ja välillä taas jyrisi ukkonen. Eipä tuo keli tuosta päivän mittaan mihinkään muuttunut, joten sipaisin normijuoksukamat hanskoineen kaikkineen päälle ja eikun menoksi.

Pikkaisen vilakkaa oli ensi alkuun ripeän kävelyn aikana, mutta kyllä ne lämmöt heti tutusti nousivat, kun alkoi laittaa töppöstä toiseen eteen juosten. Ja kas vain, jossain muistissa se juoksu vielä oli, vaikka oli parin viikon tauko takana. Ihmeen kevyesti kulki, alussa tosin kurkkuun otti kirpakka ilma ja toki hengästyin, mutta jaksoin hyvin juosta viisi minuuttiset. Oikein harmitti vetää vain neljä intervallia, mutta en uskaltanut heti repiä täydet seitsemän settiä. Loppuun vielä kymmenen minuutin erittäin ripeä kävely kotiin (alkoi ukkostamaan, ei kiva) ja lämpimään suihkuun. Ihana fiilis, back in business!

Kyllä se tästä taas lähtee. Ennen Mimmien Vitosta ehdin mukavasti käydä vielä intervalleja vetäisemässä ja 17.5. sitten juosta viisi kilsaa yhteen putkeen. Mä niin uskon, että pystyn siihen!

Tänään viritän käteeni Garminin aktiivisuusrannekkeen. Saas nähdä, tuleeko minusta Duracell-pupu sen seurauksena vai saanko hyvällä tavalla lisäbuustia arkeen. Jää nähtäväksi!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat