Nyt lähtee! Pururadalla on ihana juosta!

Pari päivää juhlintaa takana ja perjantaina ihana BodyBalance aloitti viikonlopun vieton. 13 v valkku lupasi lähteä mukaan kirittämään minua lauantain lenkille ja tällä kertaa suuntana oli lähellämme sijaitseva pururata. Ihan aamutuimaan emme liikkeelle päässeet, sillä valkku on sarjaa aamu-uniset.

Aurinkoa oli taidettu luvata lauantaiksi, mutta tasaisen harmaalta keli kyllä näytti. Asteitakin oli vain neljä, joten pitkähihaista laitoin varoiksi juoksutakin alle. Ja eikun menoksi!

Ilma oli ihanan raikas! Ensimmäinen kymmenen minuutin kävely ja viisiminuuttinen juoksu taivallettiin asvaltilla, mutta sitä seuraavat kuusi asvalttia huomattavasti joustavammalla ja pehmeämmällä alustalla eli pururadalla. Aivan erilaista kuin asvaltilla! Jos olisin aloittanut juoksukoulun vasta nyt enkä silloin, kun ainoat suht koht sulat paikat oli asvalttisilla kävelyteillä, olisin ilman muuta juossut vain pururadalla ja tuskin polvikaan olisi kipeytynyt. Tosi kiva juosta alustalla, joka ei joka askeleella tärähdä ja tunnu polvissa.

Lähistömme pururadalla on melkoiset korkeuserot ja pari juuri ylämäkeen sattunutta juoksuosuutta pisti mukavasti puuskuttamaan. Mutta kaikkinensa kiva lenkki ja tänne tullaan kyllä seuraavallakin kerralla juoksemaan. Nyt loppui asvalttijuoksut!

Huomioita:

- kun lämpöasteita on neljä tai yli, pärjää pelkällä topilla juoksutakin alla, pitkähihainen oli ihan liikaa, vaikka ohut onkin
- pururata on ihana juoksualusta asvalttiin verrattuna
- yllättävän hyvin jaksaa jo juosta!

Sää lauantaina 12.4.2014: + 4 astetta, raikasta, pururadalla mukavan tuuletonta

Kommentit (0)

Seuraa 

Hae blogista

Kategoriat