Polvet ojennukseen teippien avulla

Lääkärissä käynti johdatti seuraavaksi minut tapaamiseen fyssarin kanssa. Tuttuun ja turvalliseen paikkaan on tietysti kivoin aina mennä, joten lähdin kysymään kotisalini Viva Wellness Clubin tarjoamia palveluita. Fyssari Janne Mäkinen lupasi ottaa minut hoiviinsa jo heti seuraavana päivänä, joten sain apua nopeammin kuin arvelinkaan.

Aluksi kartoitettiin tilannetta ja pakkohan siinä oli tunnustaa kaikki aloittelijan virheet, joita juoksuinnossani olin tehnyt. Seuraavaksi fyssari katsoi jalkojeni asennot seisten ja kyykätessä sekä kokeili polvien ja pohkeiden liikkuvuutta erilaisissa asennoissa.

Siirryimme juoksumatolle. Onneksi olin varannut mukaani juoksukenkäni, jotka fyssari myös tutki. Ensin kävelyasento tsekattiin hiljaisessa vauhdissa, ja jo siitä löytyi huomautettavaa. Sen jälkeen vauhtia vähän lisättiin ja ryhdyin juoksemaan. Juoksumatto tuntuu tällaiselta noviisilta hieman pelottavalta, mutta osaavan ihmisen kanssa aloin hieman jo rentoutua. Ainoa harmittava asia oli, että polvet alkoivat samantien muistuttaa olemassaolostaan. Hammasta purren sinnittelin kuitenkin, sillä halusin saada selvyyttä juoksuasentooni. Kipu oli kyllä melkoinen, kun matto vihdoin pysäytettiin, hyvä kun pääsin siltä alas :(

Väärä juoksuasentoni ja -tekniikkani eivät ole ainakaan parantaneet jalkojeni ja polvieni asentoa. Sain neuvoksi kävellä ja juosta selkä hieman pystymmässä (huomasin itsekin, että herkästi nojaudun eteenpäin). LIsäksi juoksen ja kävelen jalat liian harallaan enkä oikaise tarpeeksi jalkojani, jolloin polvet eivät saa tarvittavaa tukea. Siinä tuli paljon miettimistä seuraavaksi juoksukerraksi eli asentoon pitää oikein keskittymällä keskittyä. Taas noviisi viisastui.

Paluu hoitokoppiin ja ei niin hyviä uutisia. Katsoimme fyssarin kanssa kaikki laitteet salilla läpi ja testasimme jalan ojentamista pelkällä nilkkapainolla. No can do, mikään liike tai laite ei tällä hetkellä sovi minulle eli pakkolepo. Polvet teipattiin naisellisen värisellä kinesioteipillä.

Jos nyt tästä keikasta jotain positiivista keksisin, niin ilman muuta loistavat neuvot, jotka sain mukaani sekä kommentin, jonka mukaan BodyBalance selvästi on parantanut nilkkojen voimaa ja tasapainoa yhdellä jalalla kyykätessä. Ja kengännauhoihini sointuvat kinesioteipit. Ilo irti pienestä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat