Kirjoitukset avainsanalla pururata

Pururadalla on niin kiva juosta!

Maanantaina oli vuorossa Kaikkien aikojen helpoimman juoksukoulun viimeinen juoksusatsi ennen 5 kilometrin juoksua. Ja mikäs oli juostessa, kauniissa auringonpaisteessa ja lähes kymmenen asteen lämmössä!

Töistä autolla posottaessani päätin lähteä heti kotiin tultuani samantien lenkille. Auto parkkiin, juoksuvermeet päälle ja menoksi. Eka lenkki ilman otsapantaa ja hanskoja, wuhuu!

Suuntasin viikonvaihteen tapaan lähistön pururadalle. Kepeästi kulkee jo, ja pystyn juoksemaan myös ylämäet ilman puolikuolemaa. Hengästyn toki, mutta ei tunnu pahalta ja hyvin jaksaa vetää viiden minuutit vedot. Kauemminkin jaksaisin varmaankin juosta... No, sehän testataan kohta!

Olen ajoituksen mestari! Lenkille lähtiessäni iskin aurinkolasit silmille ja nautin koko matkan ihanasta auringonpaisteesta. Kotiin takaisin jolkotellessani huomasin tummien pilvien kerääntyvän taivaalle, näytti ihan kuin ukkonen olisi alkamassa. Pikainen suihkussa käynti ja Emmerdalea tuijottamaan ja eiköhän siinä samassa rakeet iskeneet ikkunaan! Päivän opetus: älä vetkuttele vaan lenkille heti, kun aurinko paistaa :)

Huomioita:

- olen oppinut juoksemaan, ainakin joten kuten
- juoksu tulee jäämään osaksi harjoitteluvalikkoani, mutta tosijuoksijaa tai maratoonaria minusta ei taida tulla. Juoksen jatkossa lähinnä 13 v. valkun kaverina ja mieluusti tasamaalla pururadalla.
- uskon selviytyväni 5 km haasteesta. Jännä nähdä, onnistunko!

Sää: lähtiessä kaunis, aurinkoinen kevät ja lähes 10 astetta lämmintä, kotiin palattuani sateinen, viileä kevät ja lämpötila tippui 5 astetta!

P.S. 13 v. valkku ei lähtenyt lenkille tänään mukaan. Hänellä oli mielessään jotain ihan muuta. Ihana vastaleivottujen sämpylöiden tuoksu tervehti eteisessä, kun tulin lenkiltä kotiin. Kuppi kahvia ja kunnon sipaisu voita lämpimän sämpylän päälle, nam! 

Kommentit (0)

Nyt lähtee! Pururadalla on ihana juosta!

Pari päivää juhlintaa takana ja perjantaina ihana BodyBalance aloitti viikonlopun vieton. 13 v valkku lupasi lähteä mukaan kirittämään minua lauantain lenkille ja tällä kertaa suuntana oli lähellämme sijaitseva pururata. Ihan aamutuimaan emme liikkeelle päässeet, sillä valkku on sarjaa aamu-uniset.

Aurinkoa oli taidettu luvata lauantaiksi, mutta tasaisen harmaalta keli kyllä näytti. Asteitakin oli vain neljä, joten pitkähihaista laitoin varoiksi juoksutakin alle. Ja eikun menoksi!

Ilma oli ihanan raikas! Ensimmäinen kymmenen minuutin kävely ja viisiminuuttinen juoksu taivallettiin asvaltilla, mutta sitä seuraavat kuusi asvalttia huomattavasti joustavammalla ja pehmeämmällä alustalla eli pururadalla. Aivan erilaista kuin asvaltilla! Jos olisin aloittanut juoksukoulun vasta nyt enkä silloin, kun ainoat suht koht sulat paikat oli asvalttisilla kävelyteillä, olisin ilman muuta juossut vain pururadalla ja tuskin polvikaan olisi kipeytynyt. Tosi kiva juosta alustalla, joka ei joka askeleella tärähdä ja tunnu polvissa.

Lähistömme pururadalla on melkoiset korkeuserot ja pari juuri ylämäkeen sattunutta juoksuosuutta pisti mukavasti puuskuttamaan. Mutta kaikkinensa kiva lenkki ja tänne tullaan kyllä seuraavallakin kerralla juoksemaan. Nyt loppui asvalttijuoksut!

Huomioita:

- kun lämpöasteita on neljä tai yli, pärjää pelkällä topilla juoksutakin alla, pitkähihainen oli ihan liikaa, vaikka ohut onkin
- pururata on ihana juoksualusta asvalttiin verrattuna
- yllättävän hyvin jaksaa jo juosta!

Sää lauantaina 12.4.2014: + 4 astetta, raikasta, pururadalla mukavan tuuletonta

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat